Winston Wolfe
3 december 2014 — By Mathias Vermeulen

3 interessante augmented reality apps

We hebben het in eerdere posts al enkele keren gehad over de toegevoegde waarde van augmented reality binnen je leerbeleid en hebben hierbij vaak verwezen naar de befaamde QR-codes en ook naar interessante tools zoals Layar en Aurasma. Vandaag zoomen we even in op drie augmented reality apps die razend interessant zijn en – het […]

We hebben het in eerdere posts al enkele keren gehad over de toegevoegde waarde van augmented reality binnen je leerbeleid en hebben hierbij vaak verwezen naar de befaamde QR-codes en ook naar interessante tools zoals Layar en Aurasma.

Vandaag zoomen we even in op drie augmented reality apps die razend interessant zijn en – het dient gezegd – ook best wel cool!

 

Word Lens

1. Word Lens

Word Lens is een augmented reality vertaalapplicatie. De app maakt gebruik van je camera in je toestel (smartphone, iPhone, tablet, …), detecteert vreemde talen en gaat vervolgens die anderstalige woorden omzetten in de taal naar jouw keuze. Zeer handig als je anderstalige documenten onder je neus geschoven krijgt en die taal niet echt machtig bent.  Van performance support gesproken!

Download hier via App Store of via Google Play!

 

Sky Guide

 

 2. Sky Guide

Sky Guide is dan weer een gigantisch interessante app voor mensen die graag meer willen weten over ons sterrenstelsel. Stel je even een heldere avond voor en je zit in de tuin naar de sterren te turen. Vermoedelijk heb je geen weet van welke sterren er precies boven je hoofd hangen. Sky Guide detecteert op basis van jouw locatie welke sterren er precies aanwezig zijn en biedt bovendien extra info over bepaalde verschijnselen. Het leuke is dat deze app ook perfect werkt op klaarlichte dag. Haal de Neil deGrasse Tyson in jou naar boven en download deze augmented reality app!

Download hier via App Store!

 

foto (1)

3. Augment

Augment tenslotte is een app die in de lijn ligt van Layar en Aurasme en op basis van een bepaalde trigger (tracker) extra 3D of 2D-content toevoegt aan de omgeving. De app wordt bijvoorbeeld gebruikt om meubels die je wil kopen even in AR-modus in jouw huiskamer te tonen, zodat je zeker kan zijn dat je wel de goede zetel koopt.

Daarom deze kleine opdracht: download de app, scan ergens het logo van Winston Wolfe en speel wat met de (eerder banale) Space Fighter die te voorschijn komt. Misschien staat hij wel beeldig op jouw desk! Ik zit hier trouwens al een tijdje met een trol op mijn bureau die mij angstvallig in de gaten houdt.

Download hier via App Store of via Google Play!