Winston Wolfe
11 juni 2015 — By Mathias Vermeulen

Het CHAMPIONS-framework

Wie op #LearningTechDay aanwezig was, heeft ongetwijfeld mee genoten van de keynote van Chad Udell. Chad had voor ons die dag een primeur in petto, met zijn sessie rond het nieuwe CHAMPIONS-framework dat zijn organisatie Float Learning, samen met QualComm uitgewerkt heeft.   Het CHAMPIONS-framework biedt enkele inzichten om medewerkers via technologie in hun leertraject te […]

Wie op #LearningTechDay aanwezig was, heeft ongetwijfeld mee genoten van de keynote van Chad Udell. Chad had voor ons die dag een primeur in petto, met zijn sessie rond het nieuwe CHAMPIONS-framework dat zijn organisatie Float Learning, samen met QualComm uitgewerkt heeft.

CHAMPIONS

 

Het CHAMPIONS-framework biedt enkele inzichten om medewerkers via technologie in hun leertraject te ondersteunen en de nodige concrete handvaten te bezorgen om hun prestaties te verbeteren. In tijden waarin technologie en leren elkaar meer en meer de hand reiken voorwaar geen slecht idee. Het framework heeft tot doel om L&D-professionals te ondersteunen in het bouwen van leermomenten die effectief een impact hebben op performance van mensen. En het zal vermoedelijk geen verrassing zijn dat CHAMPIONS hierbij een acroniem is en staat voor:

Contextual: medewerkers informatie bezorgen wanneer ze het nodig hebben, binnen hun specifieke werkcontext.
High-speed: de snelheid waarmee informatie beschikbaar moet (kunnen) zijn.
Ambient: geef je mensen wat ze nodig hebben, indien mogelijk zelfs alvorens ze beseffen dat ze het nodig zullen hebben.
Mobile: speel in op het feit dan mensen 24/7 geconnecteerd zijn met elkaar, met hun device en met de wereld.
Personal: ondersteun gepersonaliseerd leren en gebruik informatie van en voor je medewerkers.
Interactive: laat medewerkers toe om zelf door de inhoud te grasduinen.
Open: zorg ervoor dat alles vlot en vrij toegankelijk is voor iedereen die het nodig heeft.
Networked: ondersteun uitwisseling van data, gegevens, tussen devices en mensen.
Social: introduceer nieuwe manieren om samen te werken en te connecteren met elkaar.

Het filmpje hieronder biedt nog een korte samenvatting. Maar er is meer… Float Learning en QualComm hebben besloten om hun framework vrij toegankelijk te maken. Via deze link kan je je registreren om toegang te krijgen tot het CHAMPIONS starters kit, waarbij je een assessment document ontvangt, een infographic en een whitepaper van 68 pagina’s over het model.

Aarzel dus niet!