Winston Wolfe
14 januari 2016 — By Mathias Vermeulen

De app komt uit de mouw (bis)…

Een aantal maanden geleden schreven we een eerste blogpostje over drie apps die zeker de moeite waard waren om eens te testen. De voorbije weken werden we opnieuw geconfronteerd met enkele coole apps. Het begon eigenlijk toen Jane Hart een Mashable-artikel deelde op twitter over de 100 beste apps aller tijden. Toen een nieuwsbrief van […]

Een aantal maanden geleden schreven we een eerste blogpostje over drie apps die zeker de moeite waard waren om eens te testen. De voorbije weken werden we opnieuw geconfronteerd met enkele coole apps. Het begon eigenlijk toen Jane Hart een Mashable-artikel deelde op twitter over de 100 beste apps aller tijden. Toen een nieuwsbrief van een LMS-provider bovendien onze aandacht vestigde op een nieuwe leerapplicatie en een recente #lrnchat eveneens over apps ging, wisten we het wel zeker: we moeten een vervolgpostje schrijven. Vandaar!

Snappico1. Snappico (iOS)

‘Learn Something New Every Day’. Geef toe, als baseline kan deze wel tellen. Het uitgangspunt van Snappico is om je elke dag iets nieuw te laten leren over de topics die jou interesseren. In hun catalogus zitten intussen zo’n 350 topîcs, geclusterd volgens enkele thema’s: art, business, economics, … Je kiest een bepaald topic en krijgt vervolgens de eerste 3 of 4 kaarten te zien uit de leerset. Daarna krijg je elke dag een nieuwe kaart te zien, met een scherp inzicht, een coole tip of een leuk weetje. Snappico heeft bovendien een tweetal principes ingebed die behoorlijk in zijn vandaag: microlearning (bit-sized content, verspreid in tijd) en gamification (oa. credits, levels en schaarste). Wat ons betreft ruim voldoende om even te checken! Stel je dergelijke app maar eens voor met jouw eigen bedrijfscontent!

2. IFTTT (iOSAndroid)

In een ver verleden hebben we eens een vlog gemaakt over Zapier, een applicatie die bepaalde activiteiten gaat automatiseren. IFTTT – voluit If This Then That – is een gelijkaardige toepassing: als in applicatie 1 iets gebeurt, dan moet dat dienen tot een bepaalde actie in applicatie 2. Zo slaan wij automatisch elke tweet die wij sturen op, in een Google Sheet. Waarom? Omdat we zo veel sneller content die we getweet hebben kunnen terugvinden.

Daarnaast wordt ook automatisch de NASA-foto van de dag gepubliceerd in een Slack-kanaal. En zo kan je zelf voluit gaan spelen met de diverse applicaties die jij dagelijks gebruikt.

3. Google Translate (iOSAndroid)google-translate-word-lens

Oink, een app van Google? Wat is daar nieuw aan? Wel, de aandachtige lezer zal zich ongetwijfeld nog WordLens herinneren, de razend populaire augmented reality vertaalapplicatie. Enkele maanden geleden verdween WordLens plots uit de verschillende applicatiewinkeltjes. Mysterieus, en vooral zeer jammer. Tot er plots een geüpdate versie van Google Translate op de markt verscheen, met dezelfde features als WordLens. Aha! Daarom herhalen we nogmaals onze woorden van destijds: de app (Google Translate dus) maakt gebruik van je camera in je toestel, detecteert vreemde talen en gaat vervolgens die anderstalige woorden omzetten in de taal naar jouw keuze. Zeer handig als je anderstalige documenten onder je neus geschoven krijgt en die taal niet echt machtig bent. Van performance support gesproken!

Moet je al deze apps downloaden? Hoegenaamd niet, maar we hopen toch dat er toch eentje tussenzit die jou intrigeert om op ontdekkingstocht te gaan.