Winston Wolfe
29 november 2013 — By Mathias Vermeulen

De VOV-beurs, een tweejaarlijks netwerkfeestje

Om de twee jaar is het weer van dat, de VOV-beurs in Leuven, een combinatie van tientallen L&D-standhouders en een pak presentaties, een ruime literatuurhoek en dit jaar ook pitch-tours rond een welbepaald thema. Iedereen die bij learning & development betrokken is, kan haast niet anders dan aanwezig zijn…   “Netwerken is net als werken.” […]

Om de twee jaar is het weer van dat, de VOV-beurs in Leuven, een combinatie van tientallen L&D-standhouders en een pak presentaties, een ruime literatuurhoek en dit jaar ook pitch-tours rond een welbepaald thema. Iedereen die bij learning & development betrokken is, kan haast niet anders dan aanwezig zijn…

 

VOV“Netwerken is net als werken.” We zijn Stefaan Lammertyn nog steeds dankbaar voor deze oneliner. Dit principe is immers alom tegenwoordig op een VOV-beurs en eigenlijk bij uitbreiding op elke professionele bijeenkomst. Je ontmoet immers een pak nieuwe mensen, je ziet bekende gezichten terug en vooral: je legt contact. Zo ook dus gisteren op VOV, waar de beurs eigenlijk meer als excuus dient om nog eens zoals vanouds herinneringen op te halen en nieuwe toekomstige samenwerkingsplannen te smeden. Want, laat ons even heel eerlijk zijn, veel nieuws valt er op zo’n standenbeurs eigenlijk niet te rapen. Neen, dan zijn de presentatiesessies steevast boeiender want je krijgt er de kans om inspiratie op te doen, nieuwe inzichten te verwerven of – waarom ook niet – bevestiging te krijgen dat jouw organisatie best wel goed bezig is.

“But, choose wisely, my friend!” Kiezen is immers verliezen en uit het grote aanbod sessies moet je er enkele weten uit te pikken die jou verder op weg kunnen helpen. Kies dus – en hier spreekt een ervaringsdeskundige – een sessie waarvan je totaal geen voorkennis hebt. In een 45 minuten durende sessie komen immers veelal enkel de basics aan bod, aangevuld met wat tips & tricks. Het zou dan zonde zijn om kostbare tijd te verliezen aan sessies die je reeds voldoende beheerst!  Mijn leermoment uit één van de sessies die ik gevolgd heb, is trouwens: “flip your training” (met dank aan Miek Wouters).

 

Zij die het event dit jaar gemist hebben, kunnen inspiratie halen uit dit mooie filmpje of kunnen de zeer uitgebreide twitterstream (#vovbeurs) op twitter proberen te reconstrueren. Pijnlijke ogen zullen vermoedelijk wel jouw deel zijn.