Winston Wolfe
27 oktober 2018 — By Mathias Vermeulen

DevLearn 2018 – dag 3

Wat! Een! Dag! Als er ooit een definitie nodig is voor ‘save the best for last’, dan haalt deze derde dag van DevLearn zeker de shortlist. Zowel de twee sessies als de afsluitende keynote waren een schot in de roos. Ongelooflijk! xAPI 201: Move from Experimentation to Mastery – TJ Seabrooks – Homerun. We hadden het […]

Wat! Een! Dag! Als er ooit een definitie nodig is voor ‘save the best for last’, dan haalt deze derde dag van DevLearn zeker de shortlist. Zowel de twee sessies als de afsluitende keynote waren een schot in de roos. Ongelooflijk!

  1. xAPI 201: Move from Experimentation to Mastery – TJ Seabrooks – Homerun. We hadden het vooraf al voorspeld, dat dit een sessie zou worden die perfect in onze winkel past. En wat een voltreffer was dit. Deze sessie had als doel om mensen met een stevige basiskennis van xAPI extra inzichten te geven in de mogelijkheden van deze specificatie. Het begon met een duidelijk onderscheid tussen ‘authentication’ en ‘authorization’ en hoe verschillende launchopties hierop inspelen. Van xAPI packaging launches over cmi5 tot oAuth. Maar de grootste les was toch om ons nog meer te gaan verdiepen in xAPI profiles en xAPI attachments. Als je de mogelijkheden gaat bekijken van xAPI, dan kunnen we echt niks anders concluderen dan dat xAPI ’the way to go’ is.  Super sessie, met één van de meest rake quotes als afsluiter: “Lots of vendors don’t care about getting the data out of their system.”
  2. A Crash Course on Designing for Any Virtual Classroom – Melissa Chambers – Homerun. Last minute besloten we nog een verandering in onze planning aan te brengen. Aangezien we immers meer en meer willen gaan inzetten op webinars en virtual classrooms, leek dit een iets betere optie te zijn dan onze initieel ingeplande sessie. Jammer voor Anders Gronstedt, maar we maakten echt wel de juiste keuze. In deze razendsnelle sessie vol tips & tricks hebben we gigantisch veel nieuwe ideeën ontvangen om onze webinars naar een veel hoger niveau te tillen. In een notendop komt het neer op: ‘Plan – Practice – Know the tools – Test everything – Have a backup plan’. En toegegeven, het ziet er allemaal logisch uit, maar de voorbereiding was iets wat wij bijvoorbeeld vaak verwaarloosden. Ook onze tool (Zoom) moeten we nog meer gaan bekijken vanuit deelnemersperspectief en we moeten best voor alles een back-up plan voorzien. Naast deze algemene tips, kregen we ook heel wat templates toegestuurd en een reeks praktische handvaten over interactie, tijdsduur, scripting en… stilte.

En toen kwam de afsluitende keynote en meestal is dat niet onmiddellijk hét hoogtepunt van de conferentie. Integendeel. Maar wat dr. Jessica Kriegel kwam vertellen over de ‘generational myths’ was er boenk op. Dr. Kriegel doet al jaren onderzoek naar generaties op de werkvloer en kwam een 45-tal minuutjes vertellen over de nonsens die consultants, vendors en auteurs de wereld insturen. Bottomline: stop met de clickbait-artikels te lezen, geloof niks van wat in die vele boeken staat en wantrouw de consultants en vendors die ‘millennial-nonsens’ verkopen. De presentatie van dr. Kriegel kan je trouwens hier downloaden.

En toen kwam de leegte en begon het vooruitkijken al naar DevLearn 2019. Deze editie was alvast wederom een voltreffer! Bedankt eLearning Guild en… we’ll be back!

Oh ja, binnenkort plannen we enkele webinars om al onze takeaways meer in detail te bespreken. Houd dus onze webinar-pagina in de gaten!