Winston Wolfe
25 oktober 2019 — By Mathias Vermeulen

DevLearn 2019 – dag 2

Time flies when you’re having fun… Dag één was goed en dag twee beloofde meer van dat. Niet alleen stonden er drie break-outsessies op het programma en een openingskeynote, maar was er ook het altijd leuke DemoFest. Maar eerst had ik dus nog een ganse dag van inspiratie op te doen. En voor ik aftrap, […]

Time flies when you’re having fun… Dag één was goed en dag twee beloofde meer van dat. Niet alleen stonden er drie break-outsessies op het programma en een openingskeynote, maar was er ook het altijd leuke DemoFest. Maar eerst had ik dus nog een ganse dag van inspiratie op te doen. En voor ik aftrap, toch nog even wat duiding bij de scores.

  • Strikeout – sessie was zeer slecht
  • Swing and a miss – sessie was slecht
  • Walk – sessie was gemiddeld
  • Hit – sessie was goed
  • Homerun – sessie was zeer goed

De openingskeynote kwam van Helen Papagiannis, een dame die al ettelijke jaren actief is binnen de wereld van Augmented Reality.
Er zijn – volgens mij – twee soorten keynotes: sprekers die verhalenvertellers zijn, die een zaal energie geven en die eigenlijk tot doel hebben om iedereen op te pompen… En dan heb je ook de keynotesprekers die eerder inzetten op een inhoudelijk sterk verhaal en dat doen zonder al te veel toeters en bellen. De keynote van Papagiannis viel onder die tweede categorie. Maar haar inzichten en use cases binnen AR waren van een hoog niveau. Als AR ter sprake komt denken we vooral aan de visuele laag die bovenop de realiteit gelegd wordt. En veel voorbeelden komen uit dat segment (check het inspirerende Notable Women). Maar er zijn momenteel ook projecten die via AR de andere zintuigen willen prikkelen. Die bijvoorbeeld met geur werken (check dit zeker) of met geluid. Of die mensen met visuele beperkingen de kans bieden om kunst te voelen. Ja, AR heeft de kracht om te visualiseren, te annoteren, verhalen kracht bij te zetten en virtuele samenwerking te stimuleren. Prachtige keynote, boordevol ideeën en voorbeelden.
En dan was het tijd voor de sessies!

  1. Getting Leaders to Own Their Role in Employee Training – Laura van den Ouden – Homerun. Toegegeven, dit was een sessie die ietwat uit mijn comfortzone lag. Omdat ik an sich niet onmiddellijk met het topic te maken heb. Maar dat de betrokkenheid van leidinggevenden cruciaal is, dat staat uiteraard buiten kijf. En het is iets waar organisaties misschien veel te weinig aandacht aan besteden, hoewel ze het belang ervan best wel inzien. Daarom ook dat de zaal propvol zat.
    En Laura scoorde! Ze zoomde in op één van de pijlers uit haar visie rond het thema en ging in dialoog met de deelnemers over hoe we leidinggevenden kunnen betrekken en ondersteunen voor, tijdens en na leermomenten. Haar lijst met 75 ideeën om toe te passen viel absoluut in de smaak bij de deelnemers en zette iedereen aan het denken. Dit was een niet-technologische sessie waarvan ik zeker ben dat deelnemers onmiddellijk mee aan de slag kunnen.
  2. L&D Mystery Series: The Case of the Disengaged Learner – Cara North – Homerun. “70% of US employees feels disengaged at work, according to a Gallup research… And still most of them would rather work than to take your eLearning module.” Bam, de toon was gezet. Cara gaf een zeer sterke sessie waarin ze het had over onderzoek rond motivatie van mensen tijdens on- en offline leermomenten en welke elementen kunnen bijdragen aan verhoogde motivatie. En dat deed ze door die allemaal te integreren in haar sessie. Door haar verhaal te vertellen als een mysterieus onderzoek, door participatie goed uit te spelen, door humor te gebruiken, door in te spelen op reflectie, … Ja, ik heb genoten van deze sessie en gezien hoe je met enkele kleine ideetjes een groep beter mee kunt krijgen, zowel online als offline.
  3. Learning at My Fingertips: A Mobile App Case Study – Meg Bertapelle – Hit. Afsluiten deed ik met een case van Meg Bertapelle, die kwam vertellen over hoe ze een mobile app uitgerold hebben in hun organisatie en welke lessen daaruit te trekken vielen. Dit was een open en eerlijk verhaal dat bij veel mensen bekend in oren klonk: management dat eerst niet meewil – L&D dat toch probeert te overtuigen door een mock-up te maken – een test die tijdens de uitrol quasi stopgezet moet worden omdat het management dan toch de case wil onderzoeken – L&D dat plots met een eigen ontwikkeld idee zit en ook vendors moet selecteren – vendors die de hemel beloven en dat niet direct waarmaken – … Ja, dit was allemaal heel herkenbaar en Meg vertelde hoe zij hiermee omgingen om toch tot het gewenste resultaat te komen. Haar resources staan hier.

En dan had ik trouwens ook al het beste gesprek op de beursvloer gehad met Dave van Sparks, maar op die tool kom ik later zeker nog terug. Afsluiten deed ik naar aloude traditie met DemoFest, waar veel projecten te maken hadden met games of AR. Het is hier telkens verbluffend om zien hoe deelnemers gepassioneerd vertellen over hun eigen ontwikkelingen. Super!