Winston Wolfe
16 november 2016 — By Mathias Vermeulen

#DevLearn 2016

Wat kan het leven mooi zijn… Een blogpost schrijven met zicht op de woestijn bij temperaturen van om en bij de 27°C. Jep, dat kan maar één iets betekenen: we zijn terug in Las Vegas voor onze derde DevLearn. Maar zoals bij elke conferentie komt het moeilijkste altijd net vóór de conferentie: het programma samenstellen. […]

Wat kan het leven mooi zijn… Een blogpost schrijven met zicht op de woestijn bij temperaturen van om en bij de 27°C. Jep, dat kan maar één iets betekenen: we zijn terug in Las Vegas voor onze derde DevLearn. Maar zoals bij elke conferentie komt het moeilijkste altijd net vóór de conferentie: het programma samenstellen. Na veel schrappen, schuiven, afwegen en uiteindelijk toch voor de eerste optie gaan, zijn we er eindelijk in geslaagd. Bij deze, ons programma van #DevLearn 2016!

Dinsdag

Is DevLearn nu al bezig, of niet? Eigenlijk wel, met de traditionele eendaagse pre-conference workshops. Interessant allemaal, maar wij gebruiken die dag vooral om te recupereren van de heenvlucht en om de streek ietwat te verkennen. Vandaag (we schreven de blogpost op dinsdag) staat voor ons echter ook een interview gepland van de eLearning Guild. Thema: the DevLearn experience… Soon, in theatres near you.

Woensdag

  1. Twelve Months of MOOCs: The Scars, Medals, and War Stories door Craig Taylor. We kennen Craig al een tijdje en sinds hij voor HT2 werkt (de organisatie achter Curatr, Learning Locker en Red Panda), hebben we iets nauwer contact. Tijdens deze sessie zal hij zijn persoonlijke bevindingen delen over het opbouwen, begeleiden, faciliteren, … van een MOOC. Wij kijken er alvast naar uit!
  2. Exploring the Value of Virtual Reality door Koreen Pagano. Koreen Pagano zagen we vorig jaar aan het werk, toen ze in haar sessie over Spire sprak (cf. onze sessie dit jaar). Combineer haar leuke manier van sessies hosten met een topic dat ons gigantisch intrigeert en je krijgt een sessie die wij niet mogen missen.
  3. Busting the Myths Around Gamification door Zsolt Olah. Nog zo’n stokpaardje ten kantore Wolfe: games en gamification. Als er bovendien ‘Busting the Myths’ in sessietitels staat, zijn wij altijd extra benieuwd naar wat de spreker te vertellen zal hebben. Alle druk rust op het einde van de dag dus op Zsolts schouders.

Donderdag

  1. Microlearning: Big Transformation Through Tiny Experiences door Alex Khurgin. Eén van de buzzwords de voorbije maanden is ongetwijfeld microlearning. In deze sessie zal Alex Khurgin van Grovo ons hopelijk nog verder onderdompelen in het domein van ‘digestible, point-of-need learning moments’.
  2. Getting Started with xAPI Statements door Sean Putman. Extra stokpaardje in aantocht! xAPI. Geen conferentie zonder een sessie over xAPI, of we zouden het onszelf nooit vergeven. Het aanbod xAPI-sessies stijgt elk jaar, maar een constante naam in deze materie is altijd Sean Putman. Statements, here we come!
  3. How Today’s Emerging Technologies Can Redefine Your Training door Anders Gronstedt. Wij kennen Anders Gronstedt als meester in transmedia storytelling. Maar, we hebben ‘m nog nooit live aan het werk gezien. Dus, daarom gaan we – net voor DemoFest begint – een kijkje nemen naar de trends ’that will impact learning over the next few years’.

Vrijdag

  1. The Quantified Learner: Using Wearables to Enhance Training door… Mathias Vermeulen. Ja, daar komen eindelijk de zenuwen. Op een zeer vroeg uur, met een sessie over wearables, waaronder Spire en Emotiv. Als dat maar goed komt! En als de technologie ons maar niet in de steek laat. Gelukkig hebben we een zware jetlag, zodat we al van ’s ochtends vroeg om 4u kunnen beginnen oefenen.
  2. Building Social Learning with Social Media at Work door Susan Genden. Laatste sessiewapenfeit zal gaan over Social Learning. En niet toevallig zijn we momenteel een boek aan het lezen – op aanraden van Matthias Nauwelaers – over de geschiedenis van het menselijk ras, Sapiens. In dat boek komt het belang van social learning & collaboration meermaals naar boven. Dus, social als we zijn, mocht deze sessie niet ontbreken.

Een goed gevuld programma, aangevuld met hopelijk inspirerende keynotes, een leuke beurs en het fenomenale DemoFest, waar we net als in 2014, zelf ook de eer en het genoegen hebben om een case te demonstreren. Deze keer in samenwerking met de mannen van Knowledge Flow, met hun prachtige Aveve-case.

Vanuit Las Vegas groeten wij u!