Winston Wolfe
5 januari 2015 — By Mathias Vermeulen

Dit was 2014…

We hebben ons goed geamuseerd in 2014, zowel in de fijne contacten on- en offline als met het schrijven van onze wekelijkse blogpost. Elk verhaaltje, elk schrijfsel was een welgemeende ode aan het wonderbaarlijke L&D-vak en had als bedoeling om hier en daar enkele mensen te inspireren. En als we dan even jullie, de kritische […]

We hebben ons goed geamuseerd in 2014, zowel in de fijne contacten on- en offline als met het schrijven van onze wekelijkse blogpost. Elk verhaaltje, elk schrijfsel was een welgemeende ode aan het wonderbaarlijke L&D-vak en had als bedoeling om hier en daar enkele mensen te inspireren. En als we dan even jullie, de kritische lezers, mogen geloven, dan waren dit onze drie topposts van het afgelopen jaar:

 

Leermodel foto's - klein1. Leren – onze visie. We hebben het van bij onze start steeds belangrijk gevonden om zelf een visie op leren te ontwikkelen en om vervolgens volgens die visie samen met onze klanten te werken. We horen vaak dat leren veranderd is, maar dat is volgens ons toch wel kort door de bocht. Leren is niet zozeer veranderd, maar de middelen die leren kunnen ondersteunen zijn dat wel, alsook de benadering van L&D op leren. We hopen dan ook dat deze vernieuwde kijk zich in 2015 mooi verderzet!

 

2. Ricardo Semler, of hoe een publiek omver te blazen. Eén van de hoogtepunten dit jaar was het Creativity World Forum in Kortrijk, waar we werkelijk met open mond zaten te genieten van Ricardo Semler en zijn benadering op ‘werk’. Fe-no-me-naal!

 

3. Acht interessante MOOCs voor L&D. 2014 moest het jaar van de bevestiging van de MOOC worden, maar het blijft toch nog steeds een vaag begrip, met evenveel voor- als tegenstanders. Wij zijn echter nog steeds fan van de aanpak die de MOOCs zo uniek maken en hebben dan ook een 8-tal interessante MOOCs voor jullie geselecteerd!

 

Wat 2015 in petto heeft, houden we nog heel even voor ons… Maar onthoud alvast de namen Frank Van Massenhove, Ben Betts en Chad Udell!

Cheers!