Winston Wolfe
6 januari 2020 — By Mathias Vermeulen

Dit was… 2019

Vooreerst uiteraard de allerbeste wensen! Moge al je L&D-wensen dit jaar eindelijk waarheid worden… 2020 moet dan weer ook het jaar worden waarin Winston Wolfe extra stappen vooruit zet, met nóg coolere projecten, nóg leukere samenwerkingen en nóg kritischere overpeinzingen. Maar alvorens we hiermee starten toch even een terugblik op 2019 door de ogen van de […]

Vooreerst uiteraard de allerbeste wensen! Moge al je L&D-wensen dit jaar eindelijk waarheid worden… 
2020 moet dan weer ook het jaar worden waarin Winston Wolfe extra stappen vooruit zet, met nóg coolere projecten, nóg leukere samenwerkingen en nóg kritischere overpeinzingen. Maar alvorens we hiermee starten toch even een terugblik op 2019 door de ogen van de Winston Wolfe website. In 2019 werden een 25-tal blogposts geschreven en dat zullen jullie hopelijk geweten hebben. Maar toegegeven, niet elke post was even populair. De stukjes die het wel zeer goed deden, samen met de meest aangeklikte apps, wil ik in deze eerste post van 2020 met jullie delen.
Geniet van het beste van 2019.

Blogposts

  1. Meest gelezen in 2019 was de blogpost waarin ik de Top Tools for Learing 2019 deelde. L&D blijft nu eenmaal gefascineerd door tools (en dat zal verder blijken in deze top 5).
  2. Zeer populair was ook de blogpost over de standhouders die op de VOV-beurs zeker gecheckt moesten worden. Deze standhouders kunnen trouwens ook buiten de beurs gecontacteerd worden voor een leuke samenwerking. Maar eerst toch Winston Wolfe overwegen 😉
  3. De bronzen medaille van 2019 gaat naar ‘the fool with his tool‘, waarin ik mijn mening deelde op de grote tool-fetisj binnen L&D. 
  4. Mijn persoonlijke favoriet? Zou zomaar kunnen. Maar op 4 vinden we een post over performance support en hoe de app Glide hier perfect voor geschikt is. 
  5. En de top-5 wordt afgesloten door een tweede blogpost omtrent de VOV-beurs, met een oplijsting van vragen die je zeker moet stellen als je op zoek bent naar een tech solution. 

Apps

  1. Qurve – de tool die we in 2019 lanceerden werd het meest aangeklikt afgelopen jaar. En 2020 belooft op dat vlak evenveel goeds.
  2. Quink – onze eerste tool – werd ook in 2019 nog steeds behoorlijk veel aangeklikt. Genoeg alleszins voor een tweede plaats. 
  3. Icebreaker – een website die… icebreakers voorstelt om te gebruiken tijdens meetings/workshops/opleidingen. Er zitten zeker enkele paraletjes tussen.
  4. Glide – de app die ook besproken wordt in één van de blogposts hierboven. Wat mij betreft de tool van het jaar, op Qurve na natuurlijk! De Winston Wolfe Glide-creatie werd trouwens ook zeer vaak gebruikt.
  5. Summary Box – eentje die ik geregeld gebruik bij lange blogposts. Samenvattingen van blogposts, dankzij AI? Cool en veelbelovend!