Winston Wolfe
13 december 2013 — By Mathias Vermeulen

Edushock festivalitis

Op de magische dag 11-12-13 is een stukje onderwijsgeschiedenis geschreven.  Maar liefst 400 ‘onderwijzigers’ kwamen die dag naar het ICC in Gent afgezakt om samen het onderwijs van de toekomst vorm te geven. Via een festival aan inspirerende keynotes en workshocks werd een blik geworpen op hoe het onderwijs de uitdagingen van vandaag en morgen […]

Op de magische dag 11-12-13 is een stukje onderwijsgeschiedenis geschreven.  Maar liefst 400 ‘onderwijzigers’ kwamen die dag naar het ICC in Gent afgezakt om samen het onderwijs van de toekomst vorm te geven. Via een festival aan inspirerende keynotes en workshocks werd een blik geworpen op hoe het onderwijs de uitdagingen van vandaag en morgen zou kunnen aanpakken. Er werd massaal veel inspiratie opgedaan, kennis gedeeld en genetwerkt in de meest pure zin van het woord.

Vele thema’s spraken alvast tot de verbeelding, getuige ook de grote opkomst: flipping the classroom, mobile schools, leiderschap, fantasiedenken, talentontwikkeling…  Voor elk was er op het Leerfestival zeker wat wils. Ikzelf vond het in ieder geval een grote eer om net op mijn 33e verjaardag ook mijn mening te mogen delen over hoe games en leren hand in hand een geslaagd huwelijk kunnen vormen. En ‘de affiche’ mogen delen met inspirerende kleppers als Frank Van Massenhove en Peter Hinssen, hoe vaak zullen we dat nog meemaken?

Edushock, u was werkelijk fantastisch! Een grote pluim alvast voor de organisatoren en sympathisanten die deze leerconferentie mogelijk maakten. Op naar #elf14! En voor de mensen die nog wat aan festivalititis lijden: hieronder vind je alvast mijn presentatie van die dag.