Winston Wolfe
16 december 2014 — By Mathias Vermeulen

Een tool om te gebruiken… Diigo!

In een eerdere blogpost (lang geleden, in ver vervlogen tijden) hebben we het ooit gehad over de nieuwe rol van de L&D-verantwoordelijke, namelijk die van curator. We leven immers in een tijd dat de informatie ons werkelijk om de oren geslagen wordt en om door het bos de bomen nog te zien, is het jouw […]

In een eerdere blogpost (lang geleden, in ver vervlogen tijden) hebben we het ooit gehad over de nieuwe rol van de L&D-verantwoordelijke, namelijk die van curator. We leven immers in een tijd dat de informatie ons werkelijk om de oren geslagen wordt en om door het bos de bomen nog te zien, is het jouw rol om als bepalende filter te fungeren.

Diigo presoEen goede tool om te gebruiken is Diigo. Diigo is wat men noemt een social bookmarking site en biedt jou de kans om interessante artikels, tweets, blogposts, … netjes op te slaan in jouw account, om die extra te gaan annoteren of te taggen en om eventueel – per bundel/thema/topic – te gaan delen met jouw netwerk. Bovendien kan je ook aangeven dat een artikel interessant is, maar dat je het pas op een later, minder hectisch moment, zult lezen.

Diigo werkt met een add-on die je koppelt aan je browser (zij die nog niet werken met Chrome, foei!), zodat je met één muisklik interessante info kan delen.

Leuk weetje trouwens: de naam Diigo verwijst niet naar de beste voetballer aller tijden (Maradona, natuurlijk), maar naar “Digest of Internet Information, Groups and Other stuff”.

Uiteraard bestaan nog andere bookmarking sites en er bestaan apps die meer ingeburgerd zijn, zoals Evernote, maar persoonlijk vinden wij Diigo een leuke om mee te werken. Alleen moet je af en toe de reflex hebben om interessante artikels te taggen. Wij hebben een basic Diigo-account opgezet om even te delen. Je vindt het hier, met een 12-tal leuke links en getagd per topic.

 

En omdat het toch wel sterker is dan onszelf zie je hieronder nog een geniaal moment van Diigo, euhm, Diego Maradona…