Winston Wolfe
7 maart 2014 — By Mathias Vermeulen

Gelezen – Chad Udell’s Learning Everywhere

mLearning, ofte mobile learning is aan een opmars bezig binnen L&D. Maar wat betekent het? Wat houdt het in? En hoe kan je het best implementeren? Allemaal vragen die een goed en duidelijk antwoord verdienen. En veel van die antwoorden vind je wat ons betreft in het boek van Chad Udell, nl. Learning Everywhere. Het lijvige boek leest – als […]

Learning-Everywhere

mLearning, ofte mobile learning is aan een opmars bezig binnen L&D. Maar wat betekent het? Wat houdt het in? En hoe kan je het best implementeren? Allemaal vragen die een goed en duidelijk antwoord verdienen. En veel van die antwoorden vind je wat ons betreft in het boek van Chad Udell, nl. Learning Everywhere.

Het lijvige boek leest – als we heel eerlijk zijn – niet onmiddellijk als een sneltrein en sommige hoofdstukken zijn zelfs ronduit technisch (tenzij HTML5 geen geheimen heeft voor jou), maar toch vonden wij er genoeg inspiratie om dieper in de mobile materie te duiken.

Vooral de eerste hoofdstukken zijn stuk voor stuk aanraders. Alles start met de vele  benefits van mobile learning, gaande van verhoogde ROI over verbeterde productiviteit tot lagere kosten. Op basis hiervan wordt ingezoomd op hoe je kan starten met een echte mobiele strategie en welke acties voor jouw organisatie het best passen. Er bestaan binnen mobile learning immers een aantal ‘keuzemogelijkheden’ en zaak is om goed te kijken welke optie(s) jullie prefereren. Gaat het bijvoorbeeld over hergebruiken van reeds bestaande content, of opteer je toch voor ‘custom learning’? Daarna gaat het voor de niet-technicus zoals ikzelf net die brug te ver en moesten wij al eens afhaken. Desalniettemin hebben we enkele mooie voorbeelden van mobile learning uit het boek kunnen distilleren:

– de mogelijkheden van een simpele SMS binnen mLearning

– gebruik van Augmented Reality en QR-codes

– de opties die geolocation bieden

 

Ben je dus op zoek naar inspiratie om met mLearning te starten, dan kan dit boek een leuke start betekenen. Sowieso is de auteur van het boek, Chad Udell, een inspirerend iemand die op vlak van mobile learning zijn strepen verdiend heeft. Hou ‘m op twitter dus zeker in de gaten!