Winston Wolfe
13 december 2018 — By Mathias Vermeulen

Het beste van… 2018

We hebben in 2018 terug enkele blogposts geschreven en dat zullen jullie geweten hebben. Maar toegegeven, niet elke post was even populair. Maar de stukjes die het wel zeer goed deden, willen we in deze laatste post van 2018 met jullie delen. Geniet van het beste van 2018. Blogposts Meest gelezen dit jaar was onze […]

We hebben in 2018 terug enkele blogposts geschreven en dat zullen jullie geweten hebben. Maar toegegeven, niet elke post was even populair. Maar de stukjes die het wel zeer goed deden, willen we in deze laatste post van 2018 met jullie delen. Geniet van het beste van 2018.

Blogposts

  1. Meest gelezen dit jaar was onze kijk op de Modern Professional Learner’s Toolkit van Jane Hart. In dit stukje delen we onze persoonlijke tools die ons leren sterk beïnvloeden.
  2. De meerwaarde van een GoPro, een blog post geschreven ergens in 2016 scoort nog steeds opvallend goed. Hoe dat komt? Wij weten het eerlijk gezegd ook niet.
  3. Tools for Learning 2018 scoorde ook zeer goed en dat verbaasde ons dan weer niet. Mensen houden nu eenmaal van tools. Zie hiervoor ook 1 en 4.
  4. Intussen op de DevLearn-beursvloer was ons relaas van de tools en apps die we dit jaar op DevLearn gezien hebben. Wat ons betreft de beste van de drie tool-posts die in deze top 5 staan.
  5. Learning Records Stores, een vergelijking sluit de rij. Deze post, geschreven eind 2017, is onze kijk op enkele Learning Record Stores, met sterktes en aandachtspunten. 

Apps

  1. Quink – onze eigen tool – werd meest aangeklikt in 2018. Moge dat in 2019 zeker herhaald worden.
  2. DeepL Translator, onze favoriete vertaaltool kon ook veel mensen verleiden om eens een kijkje te gaan nemen. 
  3. Ludus One, de Belgische trots op vlak van presentatiesoftware vervolledigt het podium. En terecht!
  4. Grammarly, een app die je grammaticale foutjes (in het Engels) corrigeert vinden wij de max. En jij blijkbaar ook!
  5. Mural, ‘ontdekt’ tijdens DevLearn werd in de voorbije weken massaal veel aangeklikt. Check it!