Winston Wolfe
30 november 2015 — By Mathias Vermeulen

Het Grote Boek der VOV-Beursstandhouders

Voor alles is er een eerste keer. Bij de vorige editie van de VOV-beurs, in 2013, hadden we net beslist om Winston Wolfe uit de grond te stampen en stond er nog FrieslandCampina op het bezoekerskaartje. Twee jaar later stond er… DAE Research op de badge, want samen met ESF-partner Howest hadden we beslist om het nu […]

Voor alles is er een eerste keer. Bij de vorige editie van de VOV-beurs, in 2013, hadden we net beslist om Winston Wolfe uit de grond te stampen en stond er nog FrieslandCampina op het bezoekerskaartje. Twee jaar later stond er… DAE Research op de badge, want samen met ESF-partner Howest hadden we beslist om het nu al legendarische Game On-project te gaan voorstellen onder Howest – DAE Research vlag. En zo geschiedde…

Onze ‘Game On’-stand was – laten we even een open deur intrappen – verre van de meest visuele en attractieve van het ganse pak: helaas geen wulpse dames, geen barista-hoekje, geen gadgets om weg te geven, geen prijzen te winnen, … Neen, enkel twee gamende dertigers (of zit je al op tram 4, Joost?) die de West-Vlaamse eer probeerden mee hoog te houden. En die desondanks ook verdomd veel volk over de vloer kregen. Les 1 dus in Het Grote Boek der Standhouders: beursbezoekers hebben anno 2015 misschien wel minder nood aan ‘verpakking’, maar ze zijn vooral op zoek naar inhoud en toegevoegde waarde.
Waarmee we niet willen zeggen dat standen met wulpse dames, barista-hoekjes, gadgets en prijzen geen inspirerende inhoud bieden. Maar in tegenstelling tot vroeger vormen deze parameters geen garantie meer op beurssucces!

Qua locatie kon niemand ons overtreffen: stand 50 lag perfect gelokaliseerd, vlakbij het centrale plein. Maar dat zorgde ook wel voor frustratie: je ziet continu mensen aanschuiven voor een heerlijke pasta of een deugddoende koffie, maar je hebt wegens de drukte zelf geen tijd om even aan te schuiven. Les 2 in Het Grote Boek der Standhouders: denk aan je innerlijke zelf, want het is een verdomd zware stiel. Als je vlak bij de catering staat, is de gedachte aan Tantalus niet veraf!

VOB-beurs

Los van deze culinaire kwelling beleefden we een topdag! Ons verhaal werd goed onthaald en de ideeën om de games in de eigen organisatie te gebruiken waren talrijk. Alleen is het zo dat je van 9u tot 17u vastgekluisterd staat aan je eigen stand en je eigenlijk zelf de kans niet hebt om als bezoeker inspiratie op te doen, nieuwe zaken te ontdekken, sessies te volgen, … Kiezen is dus wel degelijk verliezen. Dus, les 3 voor Het Grote Boek der Standhouders: durf even je ‘boetiek’ voor een uurtje te sluiten om zelf op ontdekking te gaan naar wat anderen te vertellen hebben.

Maar laat deze voetnoot onze vreugde niet verknallen, integendeel! ‘We had a blast!’  Nogmaals chapeau aan het ganse VOV-team voor de vlekkeloze organisatie, respect aan iedereen die de terreurdreiging aan zijn laars lapte en naar Leuven kwam en… bedankt Howest om ons deze standhouderkans te bieden! Wij zijn er in 2017 alvast opnieuw bij.