Winston Wolfe
11 februari 2014 — By Mathias Vermeulen

#HRchatBE – Coaching (donderdag 13/02 vanaf 20u)

Mocht ik voor elk boek dat vandaag over coaching verschijnt één euro ontvangen, dan zat ik nu vermoedelijk ergens aan een goudgeel strand, te genieten van een overheerlijke cocktail. Coaching is immers al enkele jaren ‘hot’! Maar wat is coaching juist? Als we het fantastische wikipedia mogen geloven, is coachen “een vorm van persoonlijke begeleiding […]

Mocht ik voor elk boek dat vandaag over coaching verschijnt één euro ontvangen, dan zat ik nu vermoedelijk ergens aan een goudgeel strand, te genieten van een overheerlijke cocktail. Coaching is immers al enkele jaren ‘hot’!

Maar wat is coaching juist? Als we het fantastische wikipedia mogen geloven, is coachen “een vorm van persoonlijke begeleiding op basis van een gelijkwaardige één-op-één-relatie. De coachee leert, de coach ondersteunt en begeleidt dit leerproces. Binnen het coachingstraject worden de doelen vooraf bepaald. Het doel van coaching is het vergroten van de persoonlijke effectiviteit van de coachee. Coaching van groepen is echter ook mogelijk. De coach zoekt dan naar collectieve patronen in gedrag en denken in de groep.”

Aanstaande donderdag 13 februari vanaf 20u ontrafelen we tijdens de derde #HRchatBE bijgevolg de mysteries omtrent coaching en zoomen we samen met jou dieper in op deze boeiende materie. En bij wijze van voorbereiding, stellen we onderstaand filmpje voor van Tony Robbins, een overbekende Amerikaanse coach  –  hij coachte oa. Gorbatsjov, Lady Di, George Bush en Bill Clinton – die werkt volgende de befaamde NLP-methodiek.

Laat je dus inspireren door deze TED Talks – Tony Robbins en geef jouw mening nu donderdag vanaf 20u op twitter! Tot dan…