Winston Wolfe
4 december 2013 — By Mathias Vermeulen

Leren via sociale media? #HRchatBE

Leren via sociale media, voor de ene een brug te ver, voor de andere dan weer een regelrechte openbaring. Twitter is in die context trouwens een van de meest krachtige tools, want je vindt er altijd veel meer dan hetgeen je zoekt. Zegt het overbekende spreekwoord echter niet: ‘The Proof of the pudding is in […]

Leren via sociale media, voor de ene een brug te ver, voor de andere dan weer een regelrechte openbaring. Twitter is in die context trouwens een van de meest krachtige tools, want je vindt er altijd veel meer dan hetgeen je zoekt. Zegt het overbekende spreekwoord echter niet: ‘The Proof of the pudding is in the eating”? Welaan dan...

 

Twitter-chat

Vanaf januari 2014 co-hosten Winston Wolfe (@MathVermeulen) en Jonas Van der Steene (@iOnAsJ) onder vlag van @HRchatBE samen een tweewekelijkse twitterchat omtrent de boeiende wereld van HR.  Deelnemers participeren aan het gesprek door telkens gebruik te maken van dezelfde hashtag, in dit geval #HRchatBE. Door een vaste hashtag ben je in staat de conversatie beter te volgen, want het is geen geheim dat het op twitter zeer snel kan gaan.

Wat mag je trouwens verwachten? Elke sessie start vooreerst met een zeer korte voorstelling van wie present is (weet, je hebt maar 140 karakters om je boodschap vorm te geven) en dan kan het leerfestijn beginnen. De sessie duurt ongeveer een uurtje en om de 10 minuutjes wordt door de moderator een vraag/stelling geponeerd rond het thema van die week. Hierop geef jij vervolgens jouw mening, inzichten en ervaringen! De ideale manier dus om nieuwe tweeps te ontmoeten, nieuwe inzichten rond een aantal actuele thema’s te ontdekken en uiteraard enorm veel bij te leren. En dat allemaal in een no-nonsense omgeving. Klinkt simpel, niet?

Maar first things first: @HRchatBE, @MathVermeulen en @iOnAsJ volgen om op de hoogte te blijven van het wat, waar en wanneer!   Tot binnenkort!