Winston Wolfe
9 januari 2014 — By Mathias Vermeulen

Kick off van #HRchatBE

Zoals vorige maand aangekondigd, starten Jonas Van de Steene (@iOnAsJ) en ikzelf volgende week donderdag met onze tweewekelijkse twitterchat waarbij telkens één HR-topic centraal staat. Iedereen kan zich in de debatten mengen door ons op Twitter te volgen of de hashtag #HRchatBE bij deze toe te voegen aan een aparte lijst. Diverse thema’s zullen uiteraard de […]

Zoals vorige maand aangekondigd, starten Jonas Van de Steene (@iOnAsJ) en ikzelf volgende week donderdag met onze tweewekelijkse twitterchat waarbij telkens één HR-topic centraal staat. Iedereen kan zich in de debatten mengen door ons op Twitter te volgen of de hashtag #HRchatBE bij deze toe te voegen aan een aparte lijst.

Diverse thema’s zullen uiteraard de revue passeren, maar wie tips heeft, kan ons steeds contacteren (via mail, via deze blogpost of via de gewenste social media kanalen).

We vatten de eerste #HRchatBE aan op donderdag 16 januari 2014 om 13u met motivatie als gespreksthema. Een erg breed onderwerp waarover iedereen wel een eigen mening heeft. Elk heeft immers zijn eigen drijfveren, die bepaald worden door oa. opvoeding, persoonlijkheid, omgevingsfactoren, specifieke situaties, …  In HR-kringen tracht men in de mate van het mogelijke in te spelen op deze persoonlijke behoeften, maar hoe implementeer je zoiets succesvol op een hoger niveau? Wat zijn hierbij de kritische succesfactoren? Daarom zijn we uitermate geïnteresseerd in jouw mening, in concrete getuigenissen, succesverhalen, lessons learned, …

Aangezien een twitterchat aan een razendsnel tempo kan verlopen, voorzien we na elke chatsessie een transcriptie van hetgeen getweet werd. En de discussie kan ook naast twitter verder gaan in de HRchatBE-facebookgroep. Aarzel niet om ook hier lid te worden!

Tot slot verwijs ik, bij wijze van inspiratie voor komende donderdag, graag naar dit bekend filmpje van Dan Pink over motivatie. Kan jij je vinden in de man zijn stellingen?