Winston Wolfe
24 februari 2014 — By Mathias Vermeulen

Lang leve… Augmented Reality

We hadden het vorige week al zeer kort over Augmented Reality en dan meer bepaald over de toepassing van QR-codes. Deze herbergen een pak mogelijkheden om je L&D-beleid dat tikkeltje extra te geven. Wil je echter ‘all the way’ gaan, dan bestaan er op vandaag een aantal toepassingen die het toelaten om offline en online […]

We hadden het vorige week al zeer kort over Augmented Reality en dan meer bepaald over de toepassing van QR-codes. Deze herbergen een pak mogelijkheden om je L&D-beleid dat tikkeltje extra te geven. Wil je echter ‘all the way’ gaan, dan bestaan er op vandaag een aantal toepassingen die het toelaten om offline en online te laten samensmelten tot een zeer boeiend geheel. Vandaag bespreken we in die context Aurasma!

aurasma2Aurasma is een applicatie die het je zeer makkelijk (en gratis) maakt om extra content, zoals video’s of foto’s toe te voegen aan reeds bestaande informatiebronnen. Ze omschrijven hun product overigens zeer treffend: “See and interact with the world in a new way”. Aurasma werkt met aura’s die je zelf creëert en toevoegt een een ’trigger image’, een bepaald beeld dat de extra inhoud (aura) in gang steekt. Aangezien woorden in deze niet zo veel zeggen, nodigen we je dan ook graag uit om het even aan den lijve te ondervinden!

– Download de app via Google Play of in de App Store

– Maak je eigen account aan

– Neem een briefje van 20 euro

– Open de app en scan het briefje van 20 euro

– Word van de sokken geblazen

 

Het hoeft dan ook geen betoog welke mogelijkheden dit biedt om in een leeromgeving te gaan gebruiken. Gedaan bijvoorbeeld met die saaie, niet-gebruikte syllabus, welkom interactieve brochure! Of de flipover die tijdens je sessie gebruikt werd: neem een foto, vorm die om tot ’trigger image’ en voeg er een aura zoals een inspirerend filmpje aan toe!

Enig klein ‘minpuntje’ van Aurasma is dat je mensen moet ‘volgen’ om ook hun aura’s te zien. Concreet betekent dit dat je bijvoorbeeld WinstonWolfeHR moet volgen om de aura’s die ik gecreëerd heb te zien. Volg mij gerust en scan dan even het Winston Wolfelogo in. Zo weet je onmiddellijk wie Winston Wolfe is.