Winston Wolfe
6 februari 2018 — By Mathias Vermeulen

L&D’s Transfer Deadline Day

Tijd voor een fun intermezzo, zo dachten wij. De voetbalvolgers onder de lezers hebben ongetwijfeld al gehoord van Transfer Deadline Day, de twee dagen per jaar waarop voetbalclubs op de laatste dag van de transfermarkt alles moeten afhandelen. Op 31 augustus en 31 januari vinden deze fenomenen plaats en zeer vaak bieden ze ons gigantisch veel […]

Tijd voor een fun intermezzo, zo dachten wij. De voetbalvolgers onder de lezers hebben ongetwijfeld al gehoord van Transfer Deadline Day, de twee dagen per jaar waarop voetbalclubs op de laatste dag van de transfermarkt alles moeten afhandelen. Op 31 augustus en 31 januari vinden deze fenomenen plaats en zeer vaak bieden ze ons gigantisch veel vertier: vreemde transfers, waanzinnige transferbedragen, overbodige spelers, …  Maar, stel nu even dat er ook zo’n dag ook bestond binnen L&D. Zou dat niet fantastisch zijn? ’t Zal wel zijn!

7u41 – HR Directeur: “Vroeg dag mensen, maar vandaag is Deadline Day. Onze licentie op ons LMS verloopt en we hebben dringend nood aan vervanging. Als het vandaag voor 17u niet in orde komt, wordt de huidige licentie automatisch verlengd. Komaan, let’s do this.”

7u57 – L&D pro: “Baas, ik heb onze vaste L&D-makelaar gebeld, Bogi Mayat. Hij zou ons een nieuw systeem kunnen aanbieden, maar dan moeten we er ook verplicht 20 mindfulness-opleidingsdagen aankopen. Ik probeer verder te onderhandelen.”

9u13 – HR Directeur: “Wat is de status?”

9u14 – L&D pro: “Ik ben in onderhandeling om die 20 mindfulness-opleidingsdagen te verhuren aan een ander bedrijf. Het voorstel is dat we de externe kost in twee delen. Maar op het eind van het jaar moeten we het restant wel terugnemen.”

10u27 – L&D pro: “Baas, we zouden onmiddellijk met SaccossFecturs aan de slag kunnen. Zonder extra deals. Wat denk je?”

10u28 – HR Directeur: “Hmm, klinkt ongeloofwaardig. Onderhandel maar verder.”

11u59 – L&D pro: “Bogi Mayat belde daarnet. Hij krijgt een gratis LMS voor een jaar. Maar dan moeten we wel Yommer implementeren. Zonder begeleiding.”

12u00 – HR Directeur: “Zorg je er wel voor dat onze 70:20:10-balans niet in onevenwicht geraakt?”

12u01 – L&D pro: “Euhm, baas, 70:20:10 is niet…

12u01 – HR Directeur : “Doe nu maar gewoon wat ik zeg. En onderhandel ook maar verder.”

13u28 – L&D pro: “Ik kreeg hier net een voorschotfactuur binnen van € 50.000 voor de aanmaak van een eLearning compliance module van 2 uur. Blijkbaar door jou daarnet goedgekeurd?”

13u28 – HR Directeur: “Ja, ik zag hun voorstel hier daarnet op Deadline Day passeren en ik dacht dat we dat misschien dit jaar wel zouden kunnen gebruiken. We gaan nu wel best budget moeten vrijmaken. Kan je nog iets verschepen? En hoe staat het met dat LMS?”

13u28 – L&D pro: “Wel, ik heb een LMS op test gestuurd naar IT om te zien of alles in orde is om binnen te halen.”

14u49 – L&D pro: “Het voorgestelde LMS is niet door de keuring van IT geraakt. Maar ik had de deal al goedgekeurd met onze L&D-makelaar. Dus, nu heb ik geen LMS, maar wel die 20 mindfulness-dagen. En ik moet nog dringend budget vrijmaken voor die eLearning-modules.”

15u17 – HR Directeur: “Ik heb zelf naar SaccossFecturs gebeld. Ze komen hierheen om alles te finaliseren. Ze rekenen wel iets extra aan. Je zal nog wat budget moeten vrijmaken.

15u49 – L&D pro: “Ok, hier is de status. Ik heb onze onthaaldagen gehalveerd en de performance support initiatieven verschoven naar volgend jaar. We zouden in principe rond moeten zijn. Ik heb tevens die mindfulness-dagen kunnen ruilen tegen 10 MBTI-testen. ”

16u58 – HR Directeur: “Alles lijkt in orde. Nu nog de papieren snel in orde maken en dan zijn we rond.”

17u01 – L&D pro: “Euhm, baas. We zijn net een minuut te laat. Onze huidige LMS-licentie werd automatisch verlengd, maar het contract van SaccossFecturs werd ook gevalideerd. Ik denk dat mijn MBTI-profiel nu wel op onweer zal staan.”

(wordt vervolgd)

 

nvdr. Elke gelijkenis met bestaande personen, gebeurtenissen, activiteiten, aangehaalde voorbeelden of namen van personen en systemen berust op louter toeval.