Winston Wolfe
21 juni 2014 — By Mathias Vermeulen

Leren en Augmented Reality

Toegegeven, het is een vreemd zicht als mensen jou zien met zo’n speciale bril op je hoofd. ‘Boys with their toys’. Maar, waar velen misschien niet onmiddellijk aan denken is dat zo’n Google Glass of in ons geval een Epson Moverio BT-200 ongelooflijke mogelijkheden (zullen) bieden op vlak van leren. ‘The next step in augmented reality!‘ […]

Toegegeven, het is een vreemd zicht als mensen jou zien met zo’n speciale bril op je hoofd. ‘Boys with their toys’. Maar, waar velen misschien niet onmiddellijk aan denken is dat zo’n Google Glass of in ons geval een Epson Moverio BT-200 ongelooflijke mogelijkheden (zullen) bieden op vlak van leren. ‘The next step in augmented reality!

Wearable technology zit al enkele jaren te piepen om de markt te bestormen en de glasses zijn er sinds dit jaar eindelijk! Google creëerde enorm veel buzz rond zijn Google Glass. Zo waren enorm veel mensen kandidaat om op vraag van Google de glasses een tijdje uit te proberen…

Epson learningBegin mei waren wij aanwezig in Brussel op de lancering van de Epson Moverio BT-200 en daar zagen we in real life de mogelijkheden die deze bril kon hebben, ook op leervlak. Volgens ons wordt dit hands-free mobile learning op zijn best!

De technologie zelf staat vermoedelijk nog niet 100% op punt en de (learning) apps dienen nog en masse gecreëerd te worden, maar met behulp van de befaamde QR-codes en een WiFi-connectie kan je nu al zeer makkelijk de glasses inzetten als leermiddel. Stel je maar eens voor dat je een ingewikkelde technische handeling moet uitoefenen. Eén simpele scan van de QR-code op het toestel en er komt een filmpje of een manual tevoorschijn die jou in realtime toelaat stap voor stap de juiste handelingen uit te voeren. Vaarwel fouten, welkom inspirerend leermoment!

Winston Wolfe is volop bezig met het testen van de glasses. Wil jij ook de Epson Moverio BT-200 eens uittesten in een L&D setting? Schrijf je dan als de bliksem in op onze Summer School!