Winston Wolfe
27 maart 2017 — By Mathias Vermeulen

#LSCon 2017 – dag 3

Iedereen die ooit al naar een meerdaagse conferentie geweest is, zal het gevoel ongetwijfeld herkennen. Enerzijds loop je de laatste dag vol spanning om naar enkele sessies te gaan, anderzijds voel je aan alles dat het de laatste dag is. Minder volk en veel mensen die met valiezen rondlopen om onmiddellijk naar de luchthaven te vertrekken. […]

Iedereen die ooit al naar een meerdaagse conferentie geweest is, zal het gevoel ongetwijfeld herkennen. Enerzijds loop je de laatste dag vol spanning om naar enkele sessies te gaan, anderzijds voel je aan alles dat het de laatste dag is. Minder volk en veel mensen die met valiezen rondlopen om onmiddellijk naar de luchthaven te vertrekken.

“The big LMS-providers like Cornerstone and Successfactors are M.I.A. when it comes down to xAPI.”

the rock bisDe eerste sessie kwam van Robert Gadd en ging over xAPI. We hadden immers last minute beslist om toch maar niet voor David Kelly’s sessie te kiezen en alles vandaag in te zetten op Experience API. Mathias (actor) liked (verb) this decision (object).

Robert Gadd is één van de pioniers omtrent xAPI en de implementatie ervan en kwam zijn jarenlange ervaring delen. Het ging onder andere over de bekende authoring tools die stilaan stapjes zetten richting xAPI (Lectora lijkt hier voorlopig best in class) en over LMS’en die ook deze stap zetten. Op de grote spelers na, die dit steeds ver voor zich uit schuiven. Hallo, Cornerstone en SuccessFactors?

Daarna doken we de praktijk in, met niet meer dan 12 cases van hoe xAPI al succesvol werd ingezet in leertrajecten, hoeveel data dit opleverde en wat het bedrijf in kwestie met de data deed. Prachtig!

“Last session, learning how to send xAPI statements from Captivate.”

Onze laatste sessie was een BYOL-sessie: Bring Your Own Laptop. Uitdaging van deze sessie: hoe xAPI implementeren in Capticate en Storyline-projecten. Na een zeer korte intro over xAPI doken we de praktijk in en stuurden we statements naar een LRS binnen een Captivate-project. Een schot in de roos, heet dat dan. Niet dat we verwachten dat bedrijven massaal op deze kar gaan springen, maar nu weten we tenminste dat het mogelijk is om zelfs vanuit authoring tools valabele data te versturen, die verder gaan dan score en bestede tijd.

En toen was het 11u, tijd voor de laatste keynote en vooral mijmerend terugdenken over hoe onze derde editie van Learning Solutions vermoedelijk de beste was.

Orlando, wij zien u hopelijk volgend jaar terug!