Winston Wolfe
9 november 2015 — By Mathias Vermeulen

Ode aan Jay Cross

Het was even goed schrikken, zondagochtend, toen we via twitter vernamen dat Jay Cross overleden was… Jay Cross, één van de grootste L&D-influencers van onze tijd, de grondlegger van de term ‘e-learning’, schrijver van oa. het alomtegenwoordige ‘Informal Learning’ en inspiratiebron van ‘yours truly’. Wat de man betekend heeft voor de L&D-wereld, valt in geen […]

Jay Cross bisHet was even goed schrikken, zondagochtend, toen we via twitter vernamen dat Jay Cross overleden was… Jay Cross, één van de grootste L&D-influencers van onze tijd, de grondlegger van de term ‘e-learning’, schrijver van oa. het alomtegenwoordige ‘Informal Learning’ en inspiratiebron van ‘yours truly’.

Wat de man betekend heeft voor de L&D-wereld, valt in geen woorden te omschrijven. Even surfen naar zijn website http://www.jaycross.com, wat grasduinen in zijn impressionant leerarchief en je hebt opnieuw voldoende energie om er de komende weken vol tegenaan te gaan. Zijn boek rond informeel leren is overigens een must voor elke L&D-professional en wordt algemeen beschouwd als één van de belangrijkste werken uit het domein van leren en ontwikkelen.

Eén van zijn laatste projecten was getiteld ‘Real Learning’. Het boek, wat Jay zelf omschreef als de natuurlijke sequel op ‘Informal Learning’ kan je hier bestellen.

Jay Cross, bedankt voor de inspiratie die je ons en vele andere bezorgd hebt. En moge je rusten in vrede!