Winston Wolfe
14 september 2015 — By Mathias Vermeulen

Ons ABC (deel 1)

Inspiratie vinden voor een nieuwe blogpost kan er komen door die ene geniale ingeving tijdens het sporten, of door een goede post te lezen van iemand anders en dat als vertrekpunt te nemen. Je mag onderstaande bijgevolg catalogeren onder ‘inspired by Jane Hart’… Bij Winston Wolfe zijn we dag in dag uit actief met online applicaties, games, […]

Inspiratie vinden voor een nieuwe blogpost kan er komen door die ene geniale ingeving tijdens het sporten, of door een goede post te lezen van iemand anders en dat als vertrekpunt te nemen. Je mag onderstaande bijgevolg catalogeren onder ‘inspired by Jane Hart’…

Bij Winston Wolfe zijn we dag in dag uit actief met online applicaties, games, tools, technologie en… leren. Hieronder vind je een kleine opsomming van dit alles in ons Winston Wolfe-ABC!

ABC

Augmented Reality – deze hoor je vaak passeren tijdens workshops: het gebruik maken van een extra laag bovenop de realiteit. Wij vinden AR intrigerend en experimenteren graag met QR-codes en andere tools, zoals Layar & Aurasma.

Bloggen – hetgeen we toch wekelijks proberen, al dan niet geïnspireerd door anderen. Bloggen is voor ons de manier om kennis te delen en kennis op te doen. Waar wacht je nog op?

Cardboard – Eén van de eerste aankopen die een L&D-professional zou moeten doen, als hij met virtual reality wil experimenteren. Deze kartonnen VR-viewers zijn laagdrempelig en verdomd gemakkelijk in gebruik, uiteraard in combinatie met een smartphone. Kostprijs: +/- 15 euro.

DevLearn – Dé conferentie bij uitstek over leren en technologie, die wij voor geen geld van de wereld nog willen missen. Het feit dat we daar dit jaar ook een sessie mogen verzorgen, maakt het zowaar nog specialer.

Edushock – Het evenement bij uitstek voor docenten (lager, middelbaar & hoger onderwijs) die willen veranderen, vernieuwen, best practices delen, leren door een andere bril willen ervaren. Edushock 2016 komt er stilaan weer aan!

Fun – Meer en meer dringt het door dat fun op de werkplek en fun tijden leren wel degelijk een positief effect kan hebben. Lees in die context zeker 4Keys2Fun van Nicole Lazzaro.

Gamification – Waarmee het voor Winston Wolfe eigenlijk allemaal begon: het gebruik van game elementen in een niet game-context om motivatie en gedrag te veranderen. Rond deze thematiek maakten we ook onze allereerste mini-MOOC.

Hootsuite – Een tool die we geregeld gebruiken om onze sociale media te monitoren: Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram, … sociale media genoeg en af en toe kan een verzamelplaats wel eens handig zijn.

ID-Guru – De ideale instap-app voor de beginnende L&D’er, boordevol korte infoblokken omtrent termen die we binnen leren en ontwikkelen vaak gebruiken. Zie ook een eerdere blogpost hierover.

Just-in-time – De uitdaging voor menig L&D-professionals is inspelen op het hier en nu principe van medewerkers; hoe kunnen we hen op de werkplek helpen en ondersteunen met instant problemen?

Knowledge Guru – Een game engine die we destijds bij FrieslandCampina introduceerden en waarmee we intussen een aantal klanten gehelpen hebben om op een leuke manier droge kennis over te brengen.

Lynda.com – Misschien wel de beste 150 euro ooit gespendeerd: een jaar lang toegang tot alle inspirerende opleidingen gerelateerd aan (vooral) tech topics.

Mobile – Niet meer weg te denken uit ons persoonlijk en professioneel leven. Mobile learning is volgens ons en vooral volgens Clark Quinn & Chad Udell “providing the right information to the right person at the right time“. Just-in-time, zo u wil.