Winston Wolfe
2 november 2015 — By Mathias Vermeulen

Ons ABC (deel 2)

Wie A zegt, moet B, euhm, N zeggen… Dus, na het eerste deel van ons ABC enkele weken geleden, vind je hier logischerwijs het tweede deel, waarin we verder het alfabet bewandelen. Enjoy! Netwerken – Waar we gigantisch veel inspiratie uithalen, zowel online als offline. Iedereen heeft nood aan een PLN, een persoonlijk leernetwerk. Werk eraan, […]

Wie A zegt, moet B, euhm, N zeggen… Dus, na het eerste deel van ons ABC enkele weken geleden, vind je hier logischerwijs het tweede deel, waarin we verder het alfabet bewandelen. Enjoy!

Netwerken – Waar we gigantisch veel inspiratie uithalen, zowel online als offline. Iedereen heeft nood aan een PLN, een persoonlijk leernetwerk. Werk eraan, liever gisteren dan vandaag!

Onboarding – ons stokpaardje, nl. onthaal van nieuwe medewerkers. In vele organisaties loopt het op dat vlak al vaak grondig fout, hoewel het belang hiervan niet onderschat mag worden.

Podcast – Wij luisteren geregeld zelf naar een inspirerende podcast en werken sinds kort samen met VOV Lerend Netwerk en Stimulearning door een podcast over leren en ontwikkelen op de wereld los te laten. Check zeker http://de10geleerden.be.

QR-codes – Nog een persoonlijk favoriet: de meest toegankelijke en laagdrempelige manier om aan augmented reality te doen. Hoe zoiets werkt, kunnen de mensen van FrieslandCampina het best vertellen!

Doc BrownResearch – Wij proberen wekelijks toch enkele dagdelen uit te trekken om zelf nieuwe items te onderzoeken, om eigen kennis bij te schaven en om tools uit te gaan testen. Een eigen lab hebben we nog niet, maar het komt al aardig in de buurt.

Serious games – Hoewel we niet houden van de ‘serious’ in deze term, zijn we al sinds de start van Winston Wolfe bezig met dit item. Check hierbij zeker http://esfgameon.be en binnenkort ook http://leveluphr.be.

Twitter – Onze verslaving? Het zou zomaar kunnen! Feit is wel dat we sinds we actief met twitter bezig zijn reeds gigantisch veel nieuwe contacten gelegd hebben, inspiratie opgedaan hebben en bijgeleerd hebben. Begin eraan, liever gisteren dan vandaag.

Unity – Platform dat we leren kennen hebben sinds de bouw van ons learning game platform. Specialist ter zake (op vlak van programmeren bvb.) gaan we nooit worden, maar de principes worden stilaan duidelijk.

Visie – Wij hebben – bij de start van Winston Wolfe – onze visie op leren even op papier gezet en in een klein model gegoten. En we zijn er nog steeds trots op ook!

Wayfiler – Een applicatie van Float Learning die aansluit op het location-based principe. Misschien is deze tool niet de oplossing voor jowu organisatie, maar uit de benadering en de principes kan je veel inspiratie halen. Zeker checken, als je een iOS-device hebt.

xAPI – De officiële naam van project Tin Can mag zeker niet ontbreken. Vaak in één adem genoemd met SCORM, maar eigenlijk gestoeld op andere principes. Deze nieuwe standaard zal misschien de tand des tijds niet overleven, maar zal wel als inspiratiebron dienen voor de nieuwe standaarden die de manier waarop we (digitaal) leren zullen veranderen.

YouTube – Hoeft geen uitleg; geen dag gaat voorbij zonder dat we YouTube even gecheckt hebben, op zoek naar dat ene filmpje, die ene tutorial om een specifiek probleem op te lossen.

Zapier – Een tool die we bij een aantal klanten inzetten om saaie, handmatige processen te gaan automatiseren, op zeer laagdrempelige manier. Zapier dient als tussenstation in de communicatie tussen twee applicaties. Input in de ene applicatie wordt door Zapier omgevormd tot output in een andere tool. Absoluut de moeite!