Winston Wolfe
26 oktober 2015 — By Mathias Vermeulen

Share Your Work

De afgelopen weken zagen we via behoorlijk wat kanalen opnieuw een aantal vragen over eLearning, providers, off-the-shelf cursussen, … De ene discussie vond plaats op LinkedIn, de andere dan weer op twitter en vermoedelijk ook nog een pak gesprekken en vragen via mail en face-to-face. Toen Brecht Beke van Selor op twitter een #dtv (durf te […]

networkedDe afgelopen weken zagen we via behoorlijk wat kanalen opnieuw een aantal vragen over eLearning, providers, off-the-shelf cursussen, … De ene discussie vond plaats op LinkedIn, de andere dan weer op twitter en vermoedelijk ook nog een pak gesprekken en vragen via mail en face-to-face.
Toen Brecht Beke van Selor op twitter een #dtv (durf te vragen) lanceerde aan enkele mensen omtrent eLearning, kregen we plots een idee om een open LMS aan te maken.

Iedereen die zich op dit systeem registreert, heeft niet enkele ‘learner’-rechten, maar ook ineens docentenrechten. Dat betekent dat iedereen vrijuit good practices kan delen, eigen gemaakte templates kan showen en discussies kan opstarten.

Wat moet je doen?

Ga als de vliegende bliksem naar ShareYourWork en maak er je persoonlijke account aan. Vervolgens nodigen we je uit om het platform ietwat te leren kennen. Zo zie je bijvoorbeeld dat er rechts een aantal opties staan, waaronder een tabblad om cursussen toe te voegen, om groepen te maken, om een discussie te starten, …

Wat is de bedoeling?

Onze opzet is om een kleine, open-minded eLearning community op te richten, die van en met elkaar wil leren en waarvan de leden niet te beroerd zijn om eigen werk te delen met elkaar. Dit kan zowel vormelijk, conceptueel of inhoudelijk zijn.
Bovendien hopen we dat het discussieforumpje begint te leven en dat iedereen die met een prangende e-vraag zit, er zijn ei kwijt kan.

Sharing is caring!

Jouw participatie aan dergelijk platform zorgt er uiteraard voor of dit een succes wordt. Heb je een leuke course template gemaakt in Captivate of Storyline? Laad dan bvb. een preview op via SCORM in het cursusportaal. Heb je ergens inspirerend materiaal gevonden? Deel het dan in het discussieforum. Of heb je een nijpende vraag? Start zelf een conversatie…

Wat is onze rol?

Winston Wolfe is enkel facilitator en ‘admin’ van Share Your Work. Wij willen vooral een platform bieden aan mensen die volop met eLearning bezig zijn, of die de eerste stapjes willen zetten.

En nu?may the force be with you animated GIF

Nu is het aan jullie om te delen, te leren, vragen te stellen en jouw eLearning-verhaal in de spotlights te zetten. En mochten er andere vragen zijn, aarzel dan niet ons een seintje te geven!

Share your work… and may the Force be with you!