Winston Wolfe
19 december 2013 — By Mathias Vermeulen

The Gamification of Learning and Instruction Fieldbook

Eindejaar staat steevast garant voor de levering van enkele inspirerende boeken op vlak van learning & development. Het zal voor velen geen verrassing zijn dat een aantal van die boeken die de richting uitkomen van Winston Wolfe rond het thema van gamification en game-based learning draaien. Eén van de laatste aanwinsten in onze collectie is […]

Eindejaar staat steevast garant voor de levering van enkele inspirerende boeken op vlak van learning & development. Het zal voor velen geen verrassing zijn dat een aantal van die boeken die de richting uitkomen van Winston Wolfe rond het thema van gamification en game-based learning draaien. Eén van de laatste aanwinsten in onze collectie is alvast Karl Kapps ‘The Gamification of Learning and Instruction Fieldbook‘.

the-gamification-of-learning-and-instruction-fieldbookHet boek moet je beschouwen als een aanvulling op het eerder verschenen ‘The Gamification of Learning and Instruction’, waarin Karl Kapp de principes uit de doeken doet op basis van enkele zeer interessante wetenschappelijke inzichten, gekoppeld aan zijn eigen expertise. Hoef je dat eerste boek te lezen, vooraleer je het fieldbook induikt? Neen, in principe niet, want het fieldbook is een praktische gids, met concrete tips, goed uitgewerkte worksheets en reële cases op vlak van gamification, simulaties en echte learning games. Wat ons betreft is het dus een absolute aanrader voor mensen die echt concreet aan de slag willen met deze topics en die een concrete leervraag wil uitwerken, gestoeld op deze principes.

Zelf hebben wij de meeste inspiratie gehaald uit de zeer goed omschreven cases, waar leuke voorbeelden aan bod komen van oa. The Knowledge Guru (zie eerdere blogpost), MindTickle en Axonify. Deze cases behandelen oa. voorbeelden op vlak van on boarding van nieuwe werknemers, sales opleidingen, kennis & procedurele uitdagingen, … Sommige toepassingen zorgen voor een dusdanige inspiratieboost, dat je onmiddellijk zelf aan de slag wilt om een gelijkaardig project uit te werken. Mission accomplished, voor Karl Kapp en zijn mede-auteurs.

Zoek wat ons betreft dus zeker nog wat extra budget en zorg ervoor dat het boek alsnog zijn plaatsje vindt onder de kerstboom. Je zal het je als L&D-expert zeker niet beklagen! Mocht je echter toch nog vragen hebben, dan kan je uiteraard ook bij ons terecht… Komend voorjaar verzorgen we immers een tweetal workshops/inspiratiesessies rond dit thema.