Winston Wolfe
29 oktober 2014 — By Mathias Vermeulen

Tijd voor reflectie – DevLearn

Morgen (voor de lezer vermoedelijk vandaag) is de officiële kick off van DevLearn, dus hadden we nog één dag om wat aan sightseeing te doen. Autootje in en karren maar, richting Red Rock Canyon… En dat het een symbolische rit werd: opstaan temidden de hectiek, de ‘one-armed bandits’, de glitter & glamour, de drukte en het […]

Morgen (voor de lezer vermoedelijk vandaag) is de officiële kick off van DevLearn, dus hadden we nog één dag om wat aan sightseeing te doen. Autootje in en karren maar, richting Red Rock Canyon… En dat het een symbolische rit werd: opstaan temidden de hectiek, de ‘one-armed bandits’, de glitter & glamour, de drukte en het lawaai om amper een vijftiental kilometer verder de absolute stilte te ervaren in Red Rock Canyon en wat tijd en ruimte te hebben om te reflecteren. Memorabel… Een eerste episch DevLearn-moment, en de conferentie is nog niet eens gestart.

foto 2 foto 1

Reflectie is iets wat wij al te vaak NIET doen tijdens ons werk en/of tijdens en na leermomenten. En nochtans is het voor L&D’ers en bij uitbreiding voor iedereen een zeer krachtig en belangrijk instrument om even na te denken, te recapituleren, te reflecteren, … Moeten wij misschien niet wat vaker ons eigen Las Vegas verlaten om op zoek te gaan naar onze Red Rock Canyon? Wat ons betreft wel!

Zelf proberen we – ondanks een vaak hectische agenda – wekelijks toch enkele momenten in te bouwen om even te reflecteren op wat we gedaan en geleerd hebben. We proberen dat meestal te doen door een (korte) blogpost te schrijven, die vervolgens wat laten rijpen om die tenslotte wat te herwerken en los te laten.

Maar, binnen grotere organisaties is het mede aan jullie, L&D’ers, om de sfeer en de cultuur mee te helpen creëren om reflectie toe te laten, om het hier en nu, de hectiek even te laten varen en om medewerkers de kans te geven gewoon even stil te staan. En wij zijn niet de enige met deze visie; het is ook de mening van David Kelly!

Morgen start de conferentie, maar een eerste hoogtepunt hebben we alvast nu al beleefd!