Winston Wolfe
2 juli 2019 — By Mathias Vermeulen

Tools for Learning 2019 – onze selectie

Elk jaar opnieuw organiseert Jane Hart haar intussen wereldberoemde oproep om de 10 tools door te geven die jou meest ondersteunen tijdens jouw leerervaringen. Dit resulteert vervolgens in een heuse Top Tools for Learning.  En, zoals elk jaar hebben ook wij onze tools opgestuurd en hadden we moeilijke knopen door te hakken. De tools die […]

Elk jaar opnieuw organiseert Jane Hart haar intussen wereldberoemde oproep om de 10 tools door te geven die jou meest ondersteunen tijdens jouw leerervaringen. Dit resulteert vervolgens in een heuse Top Tools for Learning.  En, zoals elk jaar hebben ook wij onze tools opgestuurd en hadden we moeilijke knopen door te hakken. De tools die dit jaar onze selectie haalden zijn effectief toepassingen die we dagelijks, zoniet minstens wekelijks gebruiken om onze eigen ontwikkeling mee vorm te geven. Ziehier, in willekeurige volgorde…

Slack – de LOTR-keuze, want na al die jaren nog steeds onze ‘one tool to rule them all’. Door de integratie met diverse andere diensten is Slack ‘the place where work happens’ bij Winston Wolfe. Bovendien is er onze kleine Slack-community met enkele Belgische L&D-techneuten, waar we info, blogs, video’s, … delen over leren (en technologie).

Zoom – de meetingkeuze. Vergeet Skype, Google Hangout, Adobe Connect of GoToWebinar! Zoom is sinds meer dan twee jaar onze vaste prik bij het voeren van een online meeting. Makkelijk in gebruik, weinig technische mankementen, fair pricing – Zoom heeft het allemaal. Wij zouden niet meer zonder kunnen!

Twitter – de socialemediakeuze, want na al die jaren blijft dit een zekerheid in onze top 10… Twitter biedt ons de kans om de vinger aan de L&D pols te houden, om wereldwijd gelijkgezinde mensen te ontmoeten, om interessante artikels te ontdekken, om boeiende conversaties te houden, …

Grammarly – de schrijfkeuze. Meer en meer zijn we voor projecten en dergelijk bezig in het Engels. En hoewel we de taal behoorlijk machtig zijn, is het belangrijk om – in ons geval – zo vlekkeloos mogelijk te schrijven. Dan is het handig om een goede en correcte spelling- en grammaticatool te hebben. Sinds Grammarly zijn we er op dat vlak aardig wat op vooruit gegaan. Gratis was de tool al een grote troef, maar de betalende versie is zijn geld meer dan waard!

Qurve – de eigen keuze. Het is misschien ‘not done’ om onze eigen Dutch & Dillon creatie hierbij te plaatsen, maar zo trots zijn we nu eenmaal op ons nagelnieuwe product Qurve. Makkelijk in gebruik, inspelend op een concrete behoefte en een must om klassikale sessies een extra boost te geven in de dagen en weken die volgen. Jep, checken die handel!

Diigo – de comeback keuze. Diigo stond in onze allereerste Tools for Learning maar verdween dan ietwat naar het achterplan. Maar sinds we twee jaar geleden met onze #CuratedContent nieuwsbrief gestart zijn, zijn we Diigo terug meer gaan gebruiken. En wat een krachtige, machtige en prachtige tool blijft dit toch. Diigo fungeert hier als onze kennisdatabank over alle L&D topics die ons nauw aan het hart liggen. Check it!

Feedly – de content curation keuze. Een groot stuk van de dag zitten wij online, te grasduinen in de gigantische bibliotheek genaamd ‘internet’. Maar alle artikels en/of blogposts screenen en checken of onze favoriete bloggers een nieuwe post geschreven hebben, die tijdrovende taak laten we over aan Feedly. Feedly geeft ons immers dagelijks een mooi overzicht van content die wij vermoedelijk wel interessant zullen vinden. En sinds we overgeschakeld zijn naar een betalend account en de integratie met Slack gelegd hebben, is dit proces nog eenvoudiger geworden.

Glide – de ontdekkingskeuze. Wat ons betreft is Glide immers dé ontdekking van het voorbije jaar. Vind maar eens een tool die zo intuïtief is en die iedereen in een handomdraai kan gebruiken. Voor ons een perfecte eerste stap richting laagdrempelige performance support. Go Glide!

Learning Locker – de LRS-keuze. Geen LMS ten kantore Wolfe, maar hier wel volop de kaart trekkend van xAPI en Learning Record Stores. En laat ons dan net een eigen ‘Hell Yeah’-moment gehad hebben de afgelopen weken met de creatie van onze eigenste Learning Locker  op een Ubuntu 18.04 server. Wij denken sinds die bewuste enkel nog in actor – verb – object!

Dropbox – de samenwerkingskeuze. Samenwerken, documenten delen, werken op de laatste versie, bovendien perfect integreerbaar in Slack, een grote opslagcapaciteit, … Neen, wij zouden niet meer zonder Dropbox kunnen vandaag. En wij zijn vermoedelijk niet de enige.

 

Wat zijn jouw tools? Deel ze met ons of – beter nog – deel ze met Jane Hart via deze link!