Winston Wolfe
8 juli 2015 — By Mathias Vermeulen

Top 100 tools for learning – onze selectie

Elk jaar opnieuw lanceert Jane Hart, @c4lpt op twitter, een oproep om de 10 tools door te geven die jou meest ondersteunen tijdens jouw leerervaringen. Dit resulteert vervolgens in een heuse Top 100 Tools for Learning. Een beetje ‘100 om te zien’, weliswaar zonder Willy Sommers en Anne De Baetzelier. Zoals elk jaar hebben ook wij […]

Elk jaar opnieuw lanceert Jane Hart, @c4lpt op twitter, een oproep om de 10 tools door te geven die jou meest ondersteunen tijdens jouw leerervaringen. Dit resulteert vervolgens in een heuse Top 100 Tools for Learning. Een beetje ‘100 om te zien’, weliswaar zonder Willy Sommers en Anne De Baetzelier. Zoals elk jaar hebben ook wij onze tools opgestuurd en opnieuw hebben we moeilijke keuzes moeten maken. Of zoals het spreekwoord zegt: kiezen is verliezen.

blog tools

Nu goed, de tools die we effectief selecteerden, zijn in onze ogen stuk voor stuk toppers! We startten met hét leerplatform bij uitstek: Curatr, aangezien we nog steeds overtuigd zijn dat dit platform de potentiële kracht van eLearning volledig benut! Daarnaast gingen we in de categorie ‘sociale media’ zoals elk jaar voor de Heilige Drievuldigheid: twitter, YouTube en Pinterest en wij vermoeden dat ze alle drie niet veel extra uitleg behoeven. Twitter is briljant omwille van de ‘serendipiteit’, Pinterest owv. de visuele content curation en YouTube wegens de mogelijkheden op vlak van performance support.dropbox

Qua sharing/collaboration tools gingen we vervolgens met volle overtuiging voor Dropbox en Google Docs, twee toepassingen die we gebruiken met klanten, partners en andere belanghebbenden in verschillende projecten. Vooral Dropbox is wat ons betreft een must!

captivate7Als authoring tool kozen we dit jaar dan weer voor Adobe Captivate 8, aangezien de mogelijkheden die Adobe heeft toegevoegd in vergelijking met de vorige versies de applicatie nog beter en gebruiksvriendelijker maken. Bovendien speelt Captivate 8 zeer goed in op de mobiele trends, wat naar de toekomst toe zeker een plus is. Of zoals ze zelf zeggen: “Adobe Captivate 8 software reimagines the way interactive eLearning is created for a multi-device world.”

Omdat we bovendien graag houden van visueel mooie en krachtige formats, haalde ook Canva, met Guy Kawasaki als Chief Evangelist voor het eerst onze top 10. Canva lanceert binnenkort een Canva for Work, maar kan jou vandaag sowieso al een pak helpen met jouw grafische vormgeving.

In de categorie ‘polling tools’ hebben we de voorbij drie jaar steevast voor Poll Everywhere gekozen (een tool die we overigens nog steeds gebruiken), maar deze keer hebben we toch verdiend de voorkeur aan Kahoot gegeven. Niet enkel omdat de gamified settings zorgen voor een leuke atmosfeer, maar ook omdat de gebruiksvriendelijkheid iets hoger ligt dan bij PollEverywhere.

‘And last but certainly not least’ haalde het coole Diigo dit jaar ook onze top 10. Deze ‘annotating tool’ is simpelweg te briljant om vergeten te worden.

Vergeet dus zeker niet om zelf je stem uit te brengen… En houd ons zeker op de hoogte van jouw 10 tools!