Winston Wolfe
13 mei 2024 — By Mathias Vermeulen

VOV-beurs 2024

Elke twee jaar organiseert VOV Lerend Netwerk de befaamde VOV beurs. Voor mij voelt het vooral als een stille getuige van hoe snel de tijd ons ontglipt… Maar goed, los van mijn eigen kleine midlifecrisis, is dit evenement een echt feest voor iedereen die Learning & Development een warm hart toedraagt. Zelf zal ik geen stand […]

Elke twee jaar organiseert VOV Lerend Netwerk de befaamde VOV beurs. Voor mij voelt het vooral als een stille getuige van hoe snel de tijd ons ontglipt… Maar goed, los van mijn eigen kleine midlifecrisis, is dit evenement een echt feest voor iedereen die Learning & Development een warm hart toedraagt. Zelf zal ik geen stand hebben op de beurs en vermoedelijk ook geen presentaties of workshops geven. Te veel Winston Wolfe kan potentieel gevaarlijk zijn voor je gezondheid. kuch kuch
Nee, ik geef de voorkeur aan het zelf verkennen van de Belgische en Nederlandse L&D-scene. Speciaal voor jou heb ik daarom opnieuw tien aanbieders (op willekeurige volgorde) geselecteerd die je absoluut moet bezoeken.

  • aNewSpring – Onze vrienden uit Nederland veroveren al een tijdje de Belgische markt met hun blended learning platform. Maar meer dan het platform zelf, zijn Ger, Jos en de andere collega’s inmiddels dierbare vrienden in de L&D-wereld geworden. Het is absoluut de moeite waard om jouw uitdagingen eens met hen te bespreken.
  • Arboth – Marc Alen, een ervaren rot in het vak (geen belediging bedoeld, Marc), staat na al die jaren nog steeds stevig in de schoenen van kwalitatieve eLearning, met een uitgesproken visie en zelfs een eigen model. Bovendien zijn het stuk voor stuk sympathieke mensen daar bij Arboth. Ga zeker even langs!
  • Epyc Solutions – Hoewel het team veranderd is, de mooie herinneringen aan onze tijd samen op DevLearn en hun nuchtere, maar scherpe benadering van alles wat met eLearning te maken heeft, maken het meer dan de moeite waard om hun stand te bezoeken. Doe Bram de groeten van mij.
  • Next Learning Valley – François, Max en de rest van het team zijn uitstekende L&D-collega’s die mijn passie voor LRS’en, LXP’s, xAPI en learning analytics delen. Als je gefascineerd bent door Learning Experience Platforms, ga dan zeker met hen in gesprek over hun methoden en best practices!
  • LUDO – Als je aan interactie en leuke werkvormen tijdens leermomenten denkt, denk je wellicht aan LUDO. Ik in ieder geval wel. Dus, ga daar leren!
  • SBM – Vraag me niet wat de afkorting betekent (dat vergeet ik steeds), maar ik geef regelmatig trainingen bij SBM en weet uit ervaring hoe gepassioneerd ze allemaal zijn over hun vak.
  • DEXR – Een start-up in de lijst? Jazeker. Carl Boel verkondigt al jaren de voordelen van AR en VR en doet dit sinds kort ook met zijn eigen product. Laat je onderdompelen in de immersieve wereld van DEXR!
  • Kokoro Business – Een gezonde geest in een gezond lichaam, allemaal ondersteund door een app. Dat is Kokoro Business in een notendop, met goede vriend Matthias aan het roer.
  • The Tipping Point – Wat zij doen, daar waag ik me niet aan. Dus moet je maar eens gaan luisteren naar wat zij kunnen en wat ik niet kan. Haha, lekker gemakkelijk.
  • FLOWSPARKS – We moeten als Belgen ook trots zijn op onze eigen succesvolle L&D-producten die internationaal scoren. FLOWSPARKS laat zeker zien hoe het moet.

Ben ik er nu een paar vergeten? Vast wel! Maar ik weet dat je bij deze 10 zeker waar voor je geld krijgt. Veel plezier en inspiratie gewenst op de VOV beurs! Ik ben ervan overtuigd dat je met bovenstaande aanbieders meer dan interessante gesprekken zult hebben.