Winston Wolfe
14 december 2015 — By Mathias Vermeulen

Waarom L&D veel kan leren van de NFL…

Tussen september en februari zitten wij elke zondag, klokslag 19u, klaar voor hét sporthoogtepunt van de week: de National Football League ofte de NFL. Als grote fan van de Seattle Seahawks leven wij elke week mee met de avonturen van de ‘Hawks tegen de Cardinals, Patriots, Bengals en andere Cowboys. Topsport om werkelijk alle duimen […]

Tussen september en februari zitten wij elke zondag, klokslag 19u, klaar voor hét sporthoogtepunt van de week: de National Football League ofte de NFL. Als grote fan van de Seattle Seahawks leven wij elke week mee met de avonturen van de ‘Hawks tegen de Cardinals, Patriots, Bengals en andere Cowboys. Topsport om werkelijk alle duimen en vingers van af te likken!

Maar er is meer, veel meer. De NFL-franchise staat op vlak van trainingsfaciliteiten en performance support mijlenver voor op hoe sport elders beleefd en aangepakt wordt. Technologie wordt immers bij vele NFL-teams gebruikt om spelers te verbeteren, performance tijdens wedstrijddagen te ondersteunen en tegenstanders te analyseren.  Wij hebben uit de NFL Next-reeks twee items geselecteerd die perfect aantonen hoe leren en technologie hand in hand kunnen gaan.

1. Virtual Reality

We hebben in het verleden al meermaals geblogd over de mogelijkheden van virtual reality en de voordelen die medewerkers en organisaties kunnen halen uit deze technologie: realistische setting, veilige oefenomgeving, instant feedback, … Verschillende NFL-teams gebruiken om die redenen VR om oa. tactiek en strategie aan te leren, om mogelijke acties van hun tegenstanders ‘in real life’ te kunnen ervaren zonder het risico gekwetst te raken en om after-game analyses te doen. Cool!

2. Biometrics

Luidt het gezegde niet: ‘Mens Sana in Corpore Sano’? Medewerkers en dus ook atleten kunnen enkel maar topprestaties afleveren als zowel de geest als het lichaam perfect in balans zijn en in optimale conditie. Door de hedendaagse technologische mogelijkheden kunnen sportteams via realtime biometrics hun spelers perfect opvolgen en monitoren, voorspellen wanneer ze topprestaties gaan leveren en wanneer ze misschien best even rust nemen. De technologie die hier gebruikt wordt, is specifiek ontworpen voor sportteams, maar met toepassingen zoals Spire kan je dit zelf ook even testen.
Helaas kan het NFL-filmpje over de biometrics niet ingebed worden in onze blog, maar je kan hier genieten van hoe deze data spelers helpen.

What’s next?

Het spreekt voor zich dat de opmars van technologie op vlak van leren hier niet zal stoppen. Maar eerst zullen de Seahawks de NFC Championship winnen en vervolgens de Super Bowl L veroveren. Met de steun van hun VR-support, hun accurate biometrics, maar vooral ook van Russell Wilson, Marshawn Lynch, Richard Sherman, Kam Chancellor en co.