Winston Wolfe
11 augustus 2015 — By Mathias Vermeulen

De xAPI testcase

Die xAPI en Learning Record Stores, toegegeven, dat klinkt voor velen allemaal Chinees. Maar onze MOOC rond Gamification is ook voor ons een eerste experiment met die verduivelde xAPI gekoppeld aan een Learning Record Store. Voor de leken nog even de terminologie verduidelijken. xAPI is een nieuwe standaard die het mogelijk maakt om leerdata te verzamelen […]

Die xAPI en Learning Record Stores, toegegeven, dat klinkt voor velen allemaal Chinees. Maar onze MOOC rond Gamification is ook voor ons een eerste experiment met die verduivelde xAPI gekoppeld aan een Learning Record Store.

Voor de leken nog even de terminologie verduidelijken. xAPI is een nieuwe standaard die het mogelijk maakt om leerdata te verzamelen van een groot aantal leerervaringen. Deze data worden gecapteerd in een Learning Record Store (LRS). Enkele eerdere blogposts of onderstaand filmpje leggen het alvast iets duidelijker uit.

Gigantisch veel data gaan we uiteraard met één MOOC niet bijeenbrengen, maar toch leek het ons ideaal om even een experiment te doen en de realtime data met jullie te delen. Hieronder vind je bij wijze van voorbeeld de ‘Verb Cloud’, zoals dat zo mooi heet. ‘Verb’ is één van de drie onderdelen waaruit een xAPI statement opgebouwd is: actor – verb – object: Mathias (actor) schrijft (verb) een blogpost (object).

 

Verb cloud

 

Wil je je trouwens alsnog inschrijven op onze MOOC? Dat kan, via deze link.