Winston Wolfe
21 juni 2016 — By Mathias Vermeulen

Ondertussen op Kickstarter…

In de blogpost over evaluatieformulieren maakten we kort even melding over Kickstarter, dat crowdfunding-platform waar wij zo dol op zijn. Niets zo leuk als de dag eventjes te starten met een korte kijk op wat er zich daar afspeelt… Urenlang wil je turen naar en dromen over de briljante ideeën. Dagenlang kan je afwegen of je […]

Technologie2In de blogpost over evaluatieformulieren maakten we kort even melding over Kickstarter, dat crowdfunding-platform waar wij zo dol op zijn. Niets zo leuk als de dag eventjes te starten met een korte kijk op wat er zich daar afspeelt… Urenlang wil je turen naar en dromen over de briljante ideeën. Dagenlang kan je afwegen of je een project al dan niet wil backen.
Onze voorkeur gaat steevast uit naar de technologie-sectie en vandaag vonden we de tijd rijp om drie coole projecten met jullie te delen. Haal intussen die portefeuille maar boven!

Knocki

Er is geen ontsnappen aan, aan de opmars van de IoT en ook ten kantore Wolfe wordt er volop uitgekeken naar wat er op ons afkomt. Technologie heeft heel vaak tot doel om ons leven makkelijker te maken, maar door de veelheid van apps vervallen velen al gauw in oude gewoontes. Gelukkig bestaan er reeds een pak van die ‘automation’-apps, zoals IFTTT en Zapier, die systemen en/of applicaties met elkaar connecteren: output in systeem A wordt input in applicatie B.
Knocki speelt hier een klein beetje op in, met een device dat je kan linken aan diverse IoT-applicaties thuis: je verlichting, thermostaat, koffieapparaat, smartTV, … En met één simpele handbeweging of met enkele klopjes of tafel of de muur activeer je één of meerdere applicaties. De wekker gaat? Met twee tikjes op je nachtkastje wordt het koffieapparaat in werking gezet en kan je rustig nog wet verder slapen. Za-lig!

FormBox

Het ultieme doel van het bedrijf achter FormBox is geniaal en toch zo simpel: een aantal industriële toepassingen in een soort home-version maken. Zo biedt Formbox je de kans om enkele gietvormen te creëren van willekeurige 3D-objecten: een appel, een speelgoedwagentje, enkele letters die een woord vormen, … En dit door gebruik te maken van je stofzuiger. Machtig! Zeker in tijden dat mensen terug eerder lokaal gaan denken en dat de ‘maker’-community groeit. Wij zijn alvast fan!
Bovendien ook de moeite waard voor iedereen die in de spuitgiet-wereld werkt of voor mensen die actief met gietvormen bezig zijn (bakkers, bijvoorbeeld).

Vyu360

Tot slot eentje die voor L&D’ers ook van nut kan zijn, namelijk een applicatie (en camera accessoire) waarmee je makkelijk 360° video’s en foto’s kan maken om die vervolgens bijvoorbeeld ook in VR-modus te gaan bekijken. Klinkt veelbelovend! En klinkt misschien ook beetje onrealistisch als je hun kostprijs bekijkt, maar desalniettemin wilde we deze graag met je delen! Het staat immers buiten kijf dat video in een leerbeleid aan belang gaat winnen en dat ook VR voor de ‘Grote Poort der Doorbraak’ staat. Dus waarom niet die laatste centjes uit je spaarpot halen om even te gaan experimenteren?

Choose

Kiezen is uiteraard altijd verliezen. En misschien spreekt onze top-3 jou niet onmiddellijk aan. Maar geloof ons, het loont absoluut de moeite om geregeld eens naar Kickstarter te surfen. Al was het maar om een klein beetje de trends en ontwikkelingen op te volgen. En om geïnspireerd te worden!

Wij maken ons alvast op voor de levering van onze smartphone 3D-printer!