Winston Wolfe
31 maart 2015 — By Mathias Vermeulen

#LSCon 2015 – een terugblik (deel 1)

Vorige week hadden we de eer en het genoegen om een ‘concurrent session’ te hosten op Learning Solutions Conference & Expo (#LSCon). Dit event rond leren en technologie ging dit jaar door in het zonovergoten Orlando, Florida… We nemen je graag mee op een korte terugblik. Dinsdag 24 maart 2015 De eerste full-day in Orlando […]

Vorige week hadden we de eer en het genoegen om een ‘concurrent session’ te hosten op Learning Solutions Conference & Expo (#LSCon). Dit event rond leren en technologie ging dit jaar door in het zonovergoten Orlando, Florida… We nemen je graag mee op een korte terugblik.

NASA bis

Dinsdag 24 maart 2015

De eerste full-day in Orlando stond volledig in het teken van sightseeing, met slechts één item op de agenda: Kennedy Space Center. Hell! Yeah! Wat een avontuur en experience was dat!  Het ’themapark’, want zo kan je het wel noemen, is enorm de moeite voor mensen die gefascineerd zijn door alles wat met outerspace te maken heeft. En ook voor de niet-fans: ‘you won’t regret it’! Je vindt immers op KSC de ideale mix tussen informatie, storytelling, experience en entertainment.  Bovendien krijg je de kans bij uitstek om de laatste space shuttle, Atlantis, te zien in al zijn glorie: fenomenaal!

Kortom, mensen die binnen enkele weken naar ATD gaan in Orlando: huur een rentalcar, rijd een uurtje oostwaarts en geniet zelf van dit spektakel!

 

Woensdag 25 maart 2015Speaker

Woensdag, sessiedag… Wij zijn zelden nerveus, maar die ochtend hadden we toch een stressy gevoel bij het ontwaken. “Straks is het onze beurt!” Eerst stond nog een openingskeynote op de agenda, namelijk die van Tom Wujec. Tom Wujec is ‘a fellow at Autodesk, the world’s leader in 2-D and 3-D design software’en had het over ‘The Return of Imagination’. Hiermee zette hij onmiddellijk de juiste toon voor de conferentie: onze technologische mogelijkheden zijn enorm snel verbeterd, onze creativiteit daarentegen is al die jaren gelijk gebleven! Denk daar maar eens over na…

Intussen was het 10u, of om het in spacetermen te zeggen: T minus 3 hours before Winston Wolfe lift off… Vanaf 12u30 begonnen de eerste aanwezigen binnen te stromen in ons lokaaltje, waar plaats was voor een 80-tal mensen. Om 13u konden we uiteindelijk starten, voor een nokvolle zaal. Adrenaline shot: present…

‘Time flies when you’re having fun’, welnu, dat ene uurtje vloog voorbij, mensen genoten van de beacons, de augmented reality, de drone, … en stelden bovendien een pak praktische vragen om zelf met diverse toepassingen aan de slag te gaan. Mission accomplished, wat ons betreft!

 

Wat volgde die dag was vooral opluchting, één uitblaassessie over ‘The ABCs of xAPI: lessons learned and shared’ en een typisch Amerikaanse maaltijd: Burgers & Fries.

 

Stay tuned voor deel 2 van #MissionToOrlando!