Winston Wolfe
26 september 2017 — By Mathias Vermeulen

#DevLearn 2017 – ons programma

Time flies when you’re having fun. Want binnen een kleine maand zijn we alweer voor de vierde opeenvolgende keer aanwezig op #DevLearn, de derde keer als spreker. Ideaal voor ons om de vinger aan de pols te houden over de laatste trends en ontwikkelingen binnen L&D. Zoals elk jaar is de grootste uitdaging het samenstellen van […]

Time flies when you’re having fun. Want binnen een kleine maand zijn we alweer voor de vierde opeenvolgende keer aanwezig op #DevLearn, de derde keer als spreker. Ideaal voor ons om de vinger aan de pols te houden over de laatste trends en ontwikkelingen binnen L&D.

Zoals elk jaar is de grootste uitdaging het samenstellen van je persoonlijk programma. Met een keuze uit meer dan 100 sessies is het een zware dobber om er net die 8 uit te pikken die voor jezelf en je organisatie de meeste waarde zullen hebben. Maar, het is ons gelukt!

Woensdag

  1. Intelligence Augmentation: AI Technology and L&D (Kenneth Hubbell) – geef toe, een meer intrigerende titel is moeilijk te vinden. Deze sessie belooft alles waar we op hopen, en meer. Wij kijken nu al uit om de impact van AI op leren en ontwikkelen van naderbij te gaan bekijken. Een grote druk rust op de schouders van dhr. Hubbell.
  2. Immersive Learning and the Future of Workplace Learning (Andrew Hughes) – altijd fun, de sessies van Andrew Hughes. Veel energie, veel voorbeelden, hier en daar wat f***-woorden. Ja, zo’n sessies kunnen wij wel smaken. Deze keer gaat het om immersive learning en laat dat nu net een topic zijn dat ons nauw aan het hart ligt. Zeker als de woorden HTC Vive en Leap Motion in de sessieomschrijving vermeld staan.
  3. Podcasts: Turn Your Users into Serial Learners (Drew Remiker) – we hebben concrete plannen om een eerste podcast op de wereld los te laten, dus elke tip is meer dan welkom. We hebben gemerkt dat een aantal sessies over podcasts gaan, maar deze sprak ons het meest aan. Tijd om de Peter Vanden Bempt in ons naar boven te halen.

Donderdag

  1. Beyond the Hype: Evidence-Based Digital Games (Ruth Clark) – als het gaat om games en gamification, geldt Karl Kapp als dé goeroe. Maar ook Ruth Clark heeft een uitgesproken mening, maar eentje met een meer kritische blik. Ze gelooft in games, maar niet in de standaard Rad Van Fortuin en Waagstuk games die we in onze eLearningmodules verwerken. Benieuwd dus naar haar inzichten en ideeën!
  2. The Developer’s Guide to Mobile User Experience (Scott McCormick) – de mannen van Float zijn quasi helden voor ons. Elke sessie die door één van hen gegeven wordt, of net nu Chad Udell is of Scott McCormick, is een schot in de roos. Ze delen massaal veel ervaring, tips & tricks, tools en ideeën. In die mate dat je na een uur best wel naar adem moet happen.
  3. Marco? Polo! Finding Your Ideal Learning Experience (Robert Gadd) – aangezien Robert Gadd, één van de xAPI-pioniers ons de vorige keer op Learning Solutions enorm wist te bekoren, gaan we opnieuw luisteren naar zijn verhaal. Deze keer gaat het om Learning Experiences en hoe de huidige LMS’er er al dan niet in slagen om om te gaan met de nieuwste technologieën. Mathias (actor) is looking forward (verb) to this session (object).

Vrijdag

  1. More than Micro: Designing Learning that Fits (JD Dillon) – altijd inspirerende sessies, van JD Dillon. Zeker op vrijdagochtend en net voor onze eigen sessie kan het raadzaam zijn om te relaxeren en te luisteren naar één van de leading voices binnen L&D.
  2. BYOL: Building Your 1st L&D Chatbot (Mathias Vermeulen) – last but hopefully not least: onze eigen sessie over chatbots binnen HR en Learning & Development. We gaan kort wat inzoomen op de mogelijkheden van chatbots, enkele voorbeelden bespreken en dan – zoals noodzakelijk in een BYOL sessie – aan de slag gaan met de aanwezigen. Wij kijken er naar uit, de rest hopelijk ook.

Wederom een voor ons goed gevarieerd #DevLearn programma, aangevuld met hopelijk inspirerende keynotes (Jane McGonigal!), een intrigerende beurs, het machtige DemoFest en enkele NBA en NFL matchen.

Vanuit Aalter/Las Vegas groeten wij u!