Winston Wolfe
18 juni 2015 — By Mathias Vermeulen

Welke tools gebruik jij zoal?

Het zou geen verrassing mogen zijn als we zeggen dat we een zekere passie hebben voor tools die leren ondersteunen. We vinden het dan ook onze plicht om zo veel mogelijk mee te zijn met de nieuwste (en ook minder nieuwe) applicaties en sites die leren een boost kunnen geven of die jou in je […]

Het zou geen verrassing mogen zijn als we zeggen dat we een zekere passie hebben voor tools die leren ondersteunen. We vinden het dan ook onze plicht om zo veel mogelijk mee te zijn met de nieuwste (en ook minder nieuwe) applicaties en sites die leren een boost kunnen geven of die jou in je L&D-rol kunnen helpen. Wat zit er dus vandaag zo allemaal in onze toolbox?

 

1. Waar zijn die doelstellingen?

Sommigen onder jullie kennen misschien Easygenerator, een eLearning Authoring Tool die, net zoals andere authoring tools, L&D-professionals, trainers en docenten de kans biedt om snel nieuwe e-cursussen te creëren. Weinig nieuws aan, toch? Maar zij hebben, ergens verstopt op hun website, een Learning Objective Generator waarmee je snel en makkelijk leerdoelstellingen kan creëren. Hun systeem werkt volgens volgend principe: [audience] will be able to + [verb] + [task] + [condition] + [level]. En je dient dus over de zaken die tussen haakjes staan na te denken in het creëren van je leerdoelstelling. Probeer het zelf even uit, misschien helpt het jou wel op weg om doelstellingen scherp te krijgen!

 

tools tris

 

2. Gratis, gratis en nog eens gratis

Bij het creëren van bepaalde leercontent, kan het voorvallen dat je enkele goede, hoge-resolutie foto’s nodig hebt. Googlen bracht geen soelaas en betalen voor die foto’s is ook niet onmiddellijk een optie want je werkt op een beperkt budget. Wel, dan kan je gebruik maken van enkele sites die gratis prachtige foto’s aanbieden. Zo stootten wij lang geleden op deze pagina waar een 15-tal gratis fotosites geclusterd waren, elk met een uniek foto-archief. Wijzelf zijn vooral fan van New Old Stock, omwille van de historiek en de sfeer die de foto’s uitademen. Ben je dus op zoek naar net dat beeld dat er echt bovenuit steekt? Grasduin dan zeker eens in deze 15 collecties!

 

oregon trail3. Reallllllly old games

Aangezien wij geregeld wel eens bezig durven zijn met games en gamification, is het altijd handig om game mechanics & elements onder de knie te krijgen. En hoe kan dit beter dan door zelf wat games te spelen en dan liefst nog enkele good ol’ classics! Op deze site vind je gigantisch oude en legendarische games uit het MS-DOS tijdperk die nog steeds de moeite zijn om inspiratie op te doen. Meer nog, de moeder aller serious games, nl. Oregon Trail kan je er zomaar spelen. Waar wacht je dus nog op?

 

 

En als je ons nu wil excuseren, wij moeten dringend iets aan onze ‘dysentery’ doen willen we goed en wel Oregon bereiken. Intussen mag jij uiteraard altijd jouw tools met ons delen…