Winston Wolfe
11 april 2017 — By Mathias Vermeulen

In onze Orlandokoffer…

Appelsienen! We staan er niet bij stil, maar de kans is reëel dat die oranje lekkernijen die we massaal nuttigen afkomstig zijn uit de Amerikaanse staat Florida. Voeg daarbij alligators, pretparken, Cape Canaveral, de Jacksonville Jaguars (yeah!) en… Learning Solutions Conference & Expo en je hebt een groot deel van de troeven van de staat opgesomd. […]

Appelsienen! We staan er niet bij stil, maar de kans is reëel dat die oranje lekkernijen die we massaal nuttigen afkomstig zijn uit de Amerikaanse staat Florida. Voeg daarbij alligators, pretparken, Cape Canaveral, de Jacksonville Jaguars (yeah!) en… Learning Solutions Conference & Expo en je hebt een groot deel van de troeven van de staat opgesomd.

Learning Solutions was onze bestemming enkele weken terug en naast onze ervaringen (die lees je hier), brachten we ook een pak inzichten, tools en ideeën mee. Een aantal sommen we hier met plezier op!

-> Conference resources

Elke sessie op #LSCon was logischerwijs voorzien van een presentatie en die presentaties staan voor iedereen op het einde van het event allemaal netjes gebundeld op één overzichtspagina. Ideaal dus om ook even te grasduinen in de sessies die we wegens het grote aanbod helaas niet konden volgen. Het overzicht van een pak van deze presentaties vind je hier. En speciaal voor jou selecteerden we deze drie toppers:

  • Will Thalheimer: Neuroscience and learning – what the research really says (met vermelding van het razend interessante boek van landgenoot Pedro De Bruyckere)
  • Frank Nguyen: Moving your organisation to continuous learning
  • Marc Rosenberg: From content creation to content curation

-> Leuke tools

Daarnaast krijg je op conferenties ook vaak zicht op enkele leuke tools, games of apps die je op weg kunnen helpen in bepaalde situaties. Dit zijn alvast vijf leukerds:

  • Explain Everything: we zijn niet echt fan van whiteboard animation applicaties, maar deze leek ons wel de moeite om te delen. Vraag ons echter niet waarom. Vermoedelijk hadden we net een steengoede sessie gevolgd en teerden we nog op adrenaline. Maar toch wil je deze misschien wel eens checken.
  • Adobe Capture: gratis app van Adobe om met kleuren en vectoren aan de slag te gaan, op basis van jouw foto’s. Voor de mensen die aan eLearning-developmentzijde zitten vermoedelijk wel de moeite.
  • American Red Cross First Aid: een hele mondvol, maar wel een aanrader als je bezig bent met EHBO. Deze gratis apps (iOS en Android) bieden jou een pak waardevolle info in noodsituaties. Performance support op medisch vlak? Jep!
  • BioNetwork – Pipetting: zowaar een comic-based game voor QA-mensen. Kan het nog gekker? Kruip dus in de huid van een QA Manager en zorg ervoor dat je compliance score hoog blijft!
  • Comic Life: en nu we toch in de sfeer van comics zitten, kan je ineens je eigen comics ineen flansen met de grote collectie foto’s die je bezit. Veel succes!

-> Bron(nen) van alle wijsheid

Naast de tools en apps botsen we tijdens conferenties ook vaak op andere bronnen die verdomd interessant kunnen zijn en die de L&D-professional extra inzichten kunnen bieden. Dit jaar willen we er graag twee met jou delen:

  • ABS Data Quality Framework: in tijden dat we over niks anders spreken dan data, data en data en dat ‘yours truly’ steeds aanspoort om met xAPI aan de slag te gaan, kan het handig zijn om kwaliteitsvolle data te gaan gebruiken. In dat geval kan deze website jou de nodige handvatten bieden!
  • Performance Support Community: hoe kunnen we onze collega’s ondersteunen tijdens het uitvoeren van hun werk? Een prangende vraag en deze community heeft misschien wel enkele rake ideeën. Een initiatief van Bob Mosher en Conrad Gottfredson en absoluut de moeite om je lid te maken!

Zo, dit was de allerlaatste blogpost na onze avonturen in Orlando. Nu ‘back to reality’, namelijk de kuren van ons vermaledijde LMS gaan oplossen. The horror!