Winston Wolfe
5 mei 2018 — By Mathias Vermeulen

Interactive storytelling

Riga, here we come! Ons voornemen om niet enkel de traditionele L&D-events aan te doen in 2018 blijven we vooralsnog volhouden. Deze week vertoeven we daarom in Letland, waar we deelnemen aan vijfdaagse workshop rond interactive storytelling. Que?! Zowel met Winston Wolfe als met Dutch & Dillon zijn we meer en meer bezig met interactive […]

Riga, here we come! Ons voornemen om niet enkel de traditionele L&D-events aan te doen in 2018 blijven we vooralsnog volhouden. Deze week vertoeven we daarom in Letland, waar we deelnemen aan vijfdaagse workshop rond interactive storytelling. Que?! Zowel met Winston Wolfe als met Dutch & Dillon zijn we meer en meer bezig met interactive storytelling, via oa. games en chatbots. Maar om echt top te worden, is een uitstekende basis, extra ondersteuning, feedback en inspiratie altijd welkom. Net dat is wat de Story Booster in Riga ons moet bieden.

Onder begeleiding van internationale experten zullen we ons de komende dagen en weken onderdompelen in de wereld van interactive design, story dynamics, user flows en wireframes. In ons geval zullen we die concepten gaan toepassen op mobile learning games met als doel op het einde van deze vijfdaagse een goed concept te hebben. En dat concept gaan we vervolgens tijdens de tweede vijfdaagse – in Gent deze keer – in een prototype gaan gieten. Dat wordt de Protype Booster, waarbij de focus zal liggen op… prototyping.

Dit traject doen we uiteraard niet alleen, maar samen met een groep van een 20-tal andere deelnemers, die uit alle Europese windstreken komen, gaande van Duitsland en Luxemburg over Polen en Zweden tot Servië en Portugal. Eenieder werkt aan een eigen project, maar ondersteunt ook de andere deelnemers. En het is vooral die kruisbestuiving waar wij naar uitkijken. Zo zitten wij erin vanuit de ‘serious game’ kant, maar er zijn ook documentairemakers, VR-developers en animatiespecialisten.

Onze bedoeling is om deze ‘journey’ te gaan documenteren in enkele blogs. Houd dus zeker onze website in de gaten de komende dagen en weken. En wil je meer weten over het !FLab-concept, dan kan je de avonturen ook volgen via http://www.iflab.net/ en op Twitter via #iflab2018.