Winston Wolfe
6 mei 2019 — By Mathias Vermeulen

Performance Support in een vingerknip

We staan zelden nog versteld van tools om leren te ondersteunen. Er komen er vele bij en daar zitten echt wel knappe voorbeelden tussen, maar echt omver geblazen worden? Dat was al lang geleden. Tot we Glide ontdekten. Een tool om een eigen webapp te bouwen, enkel en alleen gebaseerd op… een Google Sheet. Glide? […]

We staan zelden nog versteld van tools om leren te ondersteunen. Er komen er vele bij en daar zitten echt wel knappe voorbeelden tussen, maar echt omver geblazen worden? Dat was al lang geleden. Tot we Glide ontdekten. Een tool om een eigen webapp te bouwen, enkel en alleen gebaseerd op… een Google Sheet.

Glide?

“Every spreadsheet is an amazing app waiting to happen.” Vertrekkend van een eigen Google Sheet, bouwt Glide je sheet gratis om tot een mooi vormgegeven, duidelijke applicatie die je makkelijk kan delen met je collega’s, vrienden, klanten, …  Je kan de app zelfs publiceren op de bestaande app stores, mits betaling.

De enige vereisten om aan de slag te gaan is een Google-account, een Google sheet, een account op Glide en enkele uurtjes om je app helemaal op punt te stellen. En dat kan ‘from scratch’, maar je kan je ook baseren op enkele templates die reeds in Glide verwerkt zitten.

Voorbeelden?

Eén van onze meest populaire segmenten op onze website is het app-hoekje. Daar delen we geregeld nieuwe apps en tools die leren kunnen ondersteunen. We gebruikten de +/- 50 tools die daar stonden om een eigen Glide-app te maken. Het resultaat vind je via https://winstonwolfe.glideapp.io/.

Scan de QR-code, of open de URL met je toestel en volg de instructies om de webapp op je smartphone te krijgen. Je vindt er, verdeeld over enkele categorieën een pleiade aan tools en apps om leren een boost te geven. Of om jou de nodige inspiratie te bieden.

Wijzelf ontdekten Glide trouwens via dit voorbeeld: https://pocket-biases.glideapp.io/, met een overzicht van alle mogelijke cognitive biases die er zijn. Staat ook nog steeds op onze smartphone en we grasduinen er geregeld met veel plezier in.

Use cases?

“Providing the right information, to the right people at the right time” We hebben deze woorden van Chad Udell al ettelijke keren aangehaald en met deze applicatie kan je ze effectief in de praktijk gaan toepassen. Dagelijks komen we talloze (professionele) situaties tegen waar we vast zitten, vragen hebben, snel geholpen willen worden, … “Hoe zat dat nu ook al weer?” Wel, via een simpele Glide-app kan je noodzakelijke informatie over jouw bedrijf, je product, je diensten, de training die je net organiseerde, … snel beschikbaar maken. Een post-training FAQ, een wie is wie, een onboarding applicatie, you name it, Glide can do it!

Starten

Wil je zelf starten, dan hebben wij een blanco FAQ-sheet gemaakt die we graag delen. Bekijk de sheet hier, maak er een kopie van, vul die op met jouw content en deel je app. Vul dus gewoon enkele vragen en antwoorden in (mocht je een FAQ willen bouwen), cluster die in categorieën en gebruik dan jouw sheet als basis voor je Glide-app.

En ben je klaar? Aarzel dan zeker niet jouw creatie te delen met ons! Wij zijn uitermate benieuwd…
Succes!