Winston Wolfe
13 oktober 2014 — By Mathias Vermeulen

Hoe Star Wars te gebruiken binnen L&D

Geen opener zo iconisch als de kick off van elke Star Wars film… De aanzwellende muziek, de magische gele letters op een galactische achtergrond, de aankondiging van uren avontuur! De Star Wars Crawl is en blijft een legendarisch beeld en het spreekt voor zich dat er ooit een online tool zou komen die de gebruikers […]

Geen opener zo iconisch als de kick off van elke Star Wars film… De aanzwellende muziek, de magische gele letters op een galactische achtergrond, de aankondiging van uren avontuur! De Star Wars Crawl is en blijft een legendarisch beeld en het spreekt voor zich dat er ooit een online tool zou komen die de gebruikers in staat stelt om zelf een eigen Crawl te creëren.  Waarom dan de Star Wars Crawl Creator op onze blog?

Wel, binnen L&D zijn wij ook constant op zoek naar de geschikte opener van een leermoment, naar een teasend begin van een e-Learning, naar een krachtig beeld om een presentatie aan het management te starten.  En aangezien we niet allemaal Georges Lucas kunnen zijn, maken we dan maar gretig gebruik van Lucas’ legacy.

 

Een eigen gecreëerde crawl zal misschien niet iedereen van bij de start meeslepen in jouw leeravontuur, maar het biedt wat ons betreft ongetwijfeld mogelijkheden als je nog maar eens op zoek bent naar een geschikte, leuke of alternatieve aftrap.

En als je ons nu wilt excuseren, we moeten onze Darth Vader stem nog wat finetunen.