Winston Wolfe
4 november 2019 — By Mathias Vermeulen

Tien om te zien (op de VOV Beurs)

Elke twee jaar organiseert VOV Lerend Netwerk de befaamde VOV beurs. Voor mij vooral de belichaming van hoe snel de tijd toch voorbij schrijdt… Maar los van mijn persoonlijk ouderdomsverschijnsel is dit evenement voor iedereen die L&D een warm hart toedraagt een waar festijn.  Zelf heeft Winston Wolfe geen stand op de beurs en geef […]

Elke twee jaar organiseert VOV Lerend Netwerk de befaamde VOV beurs. Voor mij vooral de belichaming van hoe snel de tijd toch voorbij schrijdt… Maar los van mijn persoonlijk ouderdomsverschijnsel is dit evenement voor iedereen die L&D een warm hart toedraagt een waar festijn.  Zelf heeft Winston Wolfe geen stand op de beurs en geef ik ook geen presentatie of workshop. Een overload aan Winston Wolfe is misschien wel nefast voor de gezondheid. *kuch kuch*
Neen, ik ga liever zelf snuisteren naar wat er zich zoal afspeelt op het Belgisch L&D-toneel. Speciaal voor jou selecteerde ik daarom tien aanbieders (in alfabetische volgorde) die je zeker eens een bezoekje moet brengen.

 • aNewSpring – de vrienden uit Nederland veroveren stilaan de Belgische markt met hun blended learning platform. Maar meer nog dan het platform zelf, zijn Ger, Jos en collega’s vooral zeer gewaarde L&D vrienden geworden. Absoluut de moeite om jouw uitdaging even met hen te bespreken.
 • Arboth – oude rot in het vak Marc Alen (no offense, Marc) staat al jaren op de barricaden van de betere eLearning, met een uitgesproken visie en zelfs een eigen model. En het zijn sowieso allemaal sympathieke mensen daar bij Arboth. Check ‘em!
 • CUTE Solutions – als je meer wilt weten over gedragswijziging, met een specifieke en bovendien goed onderbouwde aanpak, dan is CUTE Solutions zeker jouw noodzakelijke gesprekspartner. Bovendien is het altijd fun met Liesbeth, Sarah en co.
 • Epyc – ingegeven door de mooie tijd die we samen beleefden op DevLearn en de nuchter edoch scherpe kijk die ze hebben op alles wat met eLearning te maken heeft, is het sowieso de moeite waard om even langs hun stand te gaan. Doe ze daar de groeten en pols zeker eens naar hun avonturen in Las Vegas.
 • GoodHabitz – “Toch jammer dat veel van die content providers een beperkt Nederlandstalig aanbod hebben,” is een opmerking die ik geregeld krijg. Maar sinds enkele jaren probeert GoodHabitz hieraan iets te verhelpen met een zeer uitgebreid gamma aan Nederlandstalige content. Iets voor Winston Wolfe? Niet echt, wegens te klein. Iets voor jullie? Vermoedelijk wel, wegens meer dan waarschijnlijk concrete behoeftes!
 • HiHaHo – oprichter Mark Visser leerde ik dit jaar kennen op DevLearn. Zeer sympathieke man, met een platform (eentje om interactieve video te maken) dat veel goeds belooft. Dus, als interactieve video jouw meug is, of jou gewoon intrigeert, dan is deze aanbieder jouw tijd waard.
 • Kluwer Opleidingen – “Geef jij soms opleiding, Mathias?” Ja hoor, en dit al meer dan 5 jaar voor Kluwer Opleidingen.
  “Is hun aanbod het meest uitgebreide in België?” Absoluut!
  “Is hun aanbod ook het beste?” Ook hiervoor durf ik mijn hand in het vuur te steken.
  “Zeg je dat omdat je er zelf opleiding voor verzorgt?”  Wie zal het zeggen… 🙂
 • Next Learning Valley – Jos, François en sinds kort ook Max zijn zeer goede L&D-collega’s, die mijn passie voor Curatr, xAPI en learning analytics delen. Ben je gefascineerd door Learning Experience Platforms, dan moet je even met hen gaan praten over hun aanpak en good practices!
 • Play It Safe – “Games zijn toch fascinerend binnen L&D.” Als je deze mening deelt, dan moet je toch even langsgaan bij Play It Safe, dat een game-based platform ontwikkeld heeft met een mooi aanbod aan games die de veiligheidscultuur in jouw organisatie een boost kunnen geven. Game on!
 • tinQwise – met tinQwise onderhoud ik al enkele jaren meer dan behoorlijke contacten en sinds ex-Cevoraman Jan er nu werkt, is het plaatje compleet. tinQwise is actief in de wondere wereld van eLearning en doet dat verdomd goed. Als de bliksem naar hun stand!

Vergeet ik er nu? Ongetwijfeld wel, want bijvoorbeeld ook ihop (of eerder het collectief van het boek #futureofworkBE), Die Keure en vele anderen verdienen jouw bezoekje.
En is dit nu riskant om een aantal concurrenten aan te prijzen? Misschien wel, al zijn we er bij Winston Wolfe van overtuigd dat we rond sommige aspecten van digitaal leren best ook wel iets interessant te zeggen hebben.

Maar, ik wens iedereen sowieso veel plezier en inspiratie op de VOV beurs. Ik ben overtuigd dat je met bovenstaande aanbieders meer dan boeiende gesprekken zult voeren.