Winston Wolfe
15 januari 2018 — By Mathias Vermeulen

Vaarwel 2017, welkom 2018

Rond de jaarwende hebben mensen vaak de neiging om even terug te blikken en te analyseren wat goed ging en wat beter kon. Bij Winston Wolfe maken we er daarom altijd een traditie van om zelf ook even te grasduinen in de blogposts en pagina’s die het opvallend goed deden of net minder goed deden. En […]

Rond de jaarwende hebben mensen vaak de neiging om even terug te blikken en te analyseren wat goed ging en wat beter kon. Bij Winston Wolfe maken we er daarom altijd een traditie van om zelf ook even te grasduinen in de blogposts en pagina’s die het opvallend goed deden of net minder goed deden. En met die inzichten willen we bovendien even toelichten wat onze plannen zijn in 2018 en welke koers we zullen trachten te varen.  Maar eerst nemen we afscheid van…

2017
  • Het wordt stilaan een klassieker, onze pagina met apps en tools die ons geïnspireerd hebben (en vaak nog steeds doen). In 2017 stond deze pagina op 1 qua populariteit. Yeah!
  • De meest bekeken blogpost van vorig jaar was dan weer geïnspireerd op het werk van Jane Hart. Onze versie van de Modern Professional Learner’s Toolkit werd laat op het jaar geschreven, maar werd in die korte periode toch gigantisch veel gelezen.
  • Vorige jaren nog stevig op één, maar dit jaar iets gezakt in de ranglijst was onze visie op leren. In het vierjarig bestaan van Winston Wolfe blijft onze visie wel de meest gelezen pagina, maar vorig jaar moest die dus tevreden zijn met brons.
  • De eervolle vermeldingen komen dit jaar op naam van onze webinarpagina en een zeer oude blogpost over het gebruik van een GoPro binnen L&D. Zij haalden net niet het podium.
  • Oh ja, voor zij die geïnteresseerd zijn in de minst populaire blogpost van 2017 (die ook in 2017 geschreven werd): dat was die over onze Orlandokoffer. Tijd om die bijgevolg in ere te herstellen!
2018

Wat gaan we dan dit jaar doen? Never change a winning team, maar als we er toch enkele zaken mogen uitlichten, dan graag deze:

  • Games, games, games! We gaan niet alleen zelf nog wat meer gamen (met het overbekende excuus ten huize Wolfe: “hé, het is voor het werk!”), bij Winston Wolfe hebben we enkele zeer boeiende gameprojecten dit jaar. Waarover we hopelijk binnenkort als iets meer kunnen lossen.
  • Boeken, boeken, boeken! We gaan tevens zelf terug aan de slag als co-auteur van een boek dit jaar, in samenwerking met enkele andere kleppers binnen L&D. Meer details kunnen (en mogen?) we nu nog niet lossen, maar als alles goed gaat, zou het boek in november gelanceerd moeten worden.
  • Conferenties, conferenties, conferenties! We fietsen in 2018 ook verder op ons conferentie-elan, al hebben we beslist om dit jaar de focus iets minder op L&D te gaan leggen. Wat kunnen we uit andere markten, afdelingen, sectoren, … halen dat kan toegepast worden binnen L&D? Dat word onze drive dit jaar. Eén L&D-zekerheid hebben we in principe wel: DevLearn. Maar eerst trekken we naar Londen voor de PG Connects conference.
  • Sketches, sketches, sketches! Zij die Winston Wolfe ietwat volgen, weten dat collega Jolijn ook bezig is met haar eigen activiteit Sketchnote. In 2018 wordt Sketchnote een ‘divisie’ van Winston Wolfe. Dus, zit je met graphic recording of sketchnotevragen, aarzel dan zeker niet ons een seintje te geven.
  • Inzichten, inzichten, inzichten! Het spreekt voor zich dat we sowieso het betreden pad verder blijven bewandelen, met een (twee-)wekelijkse blogpost, onze #CuratedContent-nieuwsbrief, de nu al legendarische vierde editie van #LearningTechDay, …

Kortom, we blijven de vinger aan de pols houden op vlak van L&D.

Cheers!
Mathias, Jolijn & Sonny